Raf De Keninck, Directeur van de Design Academy, vertelt alles over de rol van Design

Beste Transmissiërs,

Oktober is Design tijd!
En dat design tijdloos is, gaan we meemaken op vrijdag 28 oktober.

De hoofdgast van de avond:
Raf De Keninck, directeur van de Design Academy Eindhoven. 

Locatie: Vintage Design & Co., Gestelsestraat 46 (Eindhoven)
Consumpties gelieve contant te betalen.
Inloop:  16.30 uur
LET OP:
De spreker begint om om 17.30 uur! en er kan alleen met cash worden betaald dus neem harde munten en kleine coupures mee.

De Keninck is sinds drie jaar directeur onderwijs, onderzoek en organisatie bij de DAE, maar de geboren Vlaming is ook een begenadigd (bas)klarinettist en schijnt er zelfs niet voor terug te deinzen een harmonie te dirigeren.

Het belooft een interessante avond te worden want De Keninck heeft een visie over de rol die design kan spelen in de oplossing voor vele maatschappelijke vraagstukken waar we mee geconfronteerd worden.
Hij weet welke kant hij met Brainport uit wil, maar wil de stad dat ook? We horen zijn bevindingen.

We gaan op bezoek bij Gestelnaren Helma van Bakel en Remco van Leeuwen. Zij openen voor ons de deuren van hun thuis aan de Gestelsestraat met daarin hun nieuw gevestigde bedrijf Vintage Design & Co. In hun bijzondere locatie bieden ze het podium aan Transmissie.

Even een kleine voorstelronde:
Van Bakel en Van Leeuwen zijn geboren en getogen Eindhovenaren. Remco groeide zelfs op in Gestelsestraat waar zijn vader een antiekzaak had. Op televisie onderscheidt Van Leeuwen als deskundige Kunst van Kitsch in het bekende programma, maar zijn grootste ontdekking was vijf jaar geleden ‘zijn’ mooie Helma. Model, creatieveling en nu ook mede-entrepreneur in Vintage Design & Co.

Kortom; kom (op tijd) luisteren, ga mee kijken, je mag later kopen, maar laat je kitsch thuis ;)

Tot designs!
Marike, Arie, Suzanne, Hans, Lizette