TRANSMISSIE focust op graffiti With One Eye Open

Beste Transmissiërs,

In Eindhoven weten we het al langer, mede dankzij de Berenkuil: graffiti is fotogenieke kunst en de makers zijn artiesten die in de luwte en vaak in het donker, hun ‘pieces’ en ‘tags’ achterlaten op obstakels en gebouwen. Hoe bijzonder is het dat Galerie Pennings met de tentoonstelling With One Eye Open de spotlights zet op deze kunstvorm.

With one eye open is een van de eerste en misschien wel de meest complete overzichtstentoonstelling over de visuele documentatie van graffiti en de graffiti scene. Het laat het complete verhaal achter de ‘pieces’ zien en de veranderende rol van de fotografie en video hierin.

De tentoonstelling is samengesteld door Eindhovense curator Jasper van Es. Hij is creatief producer op het gebied van urban art en kunst in de openbare ruimte. Van Es brengt het werk van jonge aanstormende talenten en gevestigde fotografen uit de graffiti scene samen en kan ons alles daarover vertellen. Ook worden we verwelkomd door Petra Cardinaal, directeur Pennings Foundation, sinds jaar en dag hèt Eindhovense platform voor fotografie, videokunst en  new media art.

Goed om te weten: we vragen een entree van 10 euro waarvan een deel ten goede komt aan de exposerende kunstenaars. Kortom, verruim je blik en draag bij aan nieuw talent!

We zien je graag op:

Vrijdag 27 september

Inloop vanaf 17.30 uur, aanvang 18.15 uur

Bij Pennings Foundation

Geldropseweg 63, 5611 SE https://www.google.com/maps/place//data=!4m2!3m1!1s0x47c6d8fea64c5511:0x8b94c830ccb5e366?sa=X&ved=1t:8290&ictx=111

Entree: 10 euro en dan zijn de drankjes gratis, inclusief bal en kaasstengel!

Tot dan!

Marike, Hans, Suzanne, Peter, Lizette