Historie Transmissie Eindhoven

Ergens eind jaren negentig…

In 1998 is het idee van Transmissie ontstaan. Tijdens een bijzonder optreden op de Markt van Huub van der Lubbe met het Brabants Orkest ontstond een fantastische sfeer: een echt ‘Eindhoven-gevoel’.

Dat gevoel van ‘loskomende krachten’ bij veel Eindhovenaren wilden ED-journalist Jan van Gijzel, raadslid Ad Pastoor en beleidsambtenaar Hans van den Oord vasthouden. Daarom hebben zij een podium gecreëerd voor mensen die iets voor Eindhoven willen betekenen en Eindhoven verder willen brengen in haar ontwikkeling.

Vanaf 1998 komen Transmissie-leden elke laatste vrijdag in de maand (behalve in juli en december) bij elkaar in een inspirerende omgeving en om te luisteren naar een interessante spreker in de huiskamer van Eindhoven of op locatie. Altijd met een actueel Eindhovens thema dat een breed publiek aanspreekt. En vaak ook prikkelend is. Dit concept staat nog steeds als een huis. Anno nu is dit nog steeds de opzet van de vereniging. En met bijna 300 leden is de club ook in omvang groter dan ooit.