Blog - laatste nieuws

Aan tafel met DAF-directeur Harry Wolters

Geacht Transmissielid,

Het zal waarschijnlijk dringen worden om de laatste bijeenkomst van Transmissie van dit jaar bij te kunnen wonen. Want we gaan namelijk vrijdag 29 november op bezoek bij DAF-directeur Harry Wolters. Hij wil ons graag met een drankje en een hapje ontvangen, maar hij moet zijn gastvrijheid helaas beperken tot 80(!) mensen. Hier wordt dus de regel van kracht: Wie het eerst komt wie het eerst maalt. En dat geldt dus uitsluitend voor leden. Voor zover er nog plek is, kan aanmelding tot 22 november plaats vinden.

We worden de 29ste vanaf 17.00 uur ontvangen in het Experience Center van DAF, maar voor binnenkomst moeten we ons eerst melden bij de portiersloge aan de Hugo van der Goeslaan 1. De portier heeft de beschikking over de lijst van de te verwachten Transmissieleden. Op die lijst staan niet alleen de namen, maar ook de functie of het bedrijf van de leden. Eenmaal binnen kunnen auto en fiets neergezet worden op het parkeerterrein bij het Experience Center. Daar behoort iedereen uiterlijk 18.00 uur binnen te zijn, want dan gaat de deur op slot.

Harry Wolters is een man van deze regio. Hij werd geboren in Someren en groeide op in Sint-Oedenrode. Wolters kwam in 1996 in dienst van DAF. Hij vervulde er diverse (top-)functies, alvorens hij in september 2018 de echte top bereikte: president-directeur van DAF Trucks. Wolters kreeg de leiding in een zeer sterke periode van het bedrijf. Er rolden in 2018 niet minder dan 67.000 trucks van de band. Het marktaandeel lag dat jaar op 16,6 procent. In totaal werken er 10.500 mensen bij DAF, van wie 6.800 in Eindhoven.

Harry Wolters is duidelijk als hij het succes moet verklaren: Onze uitstekende vrachtwagens. De klanten hebben veel waardering voor wat wij leveren: betrouwbaarheid, een goed brandstofverbruik en veel comfort. De directeur ziet overigens nog voldoende groeimogelijkheden, zowel binnen als buiten Europa. DAF wil ook gebruik maken van beschikbare technologie om de CO2-uitstoot verder terug te brengen.

Wolters weet het ons allemaal duidelijk uit te leggen. We weten op voorhand al, dat velen daarbij willen zijn. Zoals eerder in deze brief al is aangegeven, gaat dat via aanmelding op info@transmissie-eindhoven.nl. Dus met naam en functie en/of bedrijf. Wij moeten een week tevoren de lijst bij DAF afleveren, hetgeen betekent dat belangstellenden zich in ieder geval voor 22 november moeten melden. Zodra het aantal van 80 aanmeldingen bereikt is, gaan we een wachtlijst aanleggen. Die gaat een rol spelen als er afvallers zijn vanuit de eerste groep.

We voelen ons zeer vereerd, dat we door de president-directeur van DAF ontvangen worden. Daarom gaan we er ook van uit, dat we er met een groot gezelschap zullen zijn.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris