Blog - laatste nieuws

Arjen de Koning over Van Piere

Even zag het ernaar uit, dat Eindhoven in maart weer een belangrijk stuk historie zou gaan verliezen. De boekhandelketen Polare stond immers op omvallen en dreigde in die malaise ook de Eindhovense vestiging mee te sleuren. Het ging om de winkel, die we hier bijna 150 jaar in feite kennen onder de naam Van Piere. Een begrip in stad en ommelanden. Velen zagen het doemscenario al voor zich voltrekken. Totdat ineens Arjen de Koning zich meldde en na een aantal gesprekken grootaandeelhouder werd. En de oude naam moest weer op de gevel zichtbaar worden, zo vond hij. En zo keerde Van Piere terug in de binnenstad.

Arjen de Koning kennen we als directeur-eigenaar van computerbedrijf Paradigit. Hij en zijn vriendin Noortje van Gennip waren ruim tien jaar geleden een keer bij ons te gast, toen zij ons kwamen vertellen over het ontstaan en de groei van hun bedrijf. Als jonge studenten legden zij de kiem van Paradigit op een zolderkamer in Woensel.

Vrijdag 23 mei ontvangen wij Arjen de Koning opnieuw, maar nu als redder van een Eindhovens monument: boekhandel Van Piere. Hij ziet vooral mogelijkheden om de winkel te laten inspelen op nieuwe technische ontwikkelingen. De Koning wil onder meer gebruik gaan maken van de app Plux, die een nieuw platform wordt tussen winkels en internetverkoop. Vorige week nog liet hij weten te geloven in het ‘hybride’ boek, dus zowel op papier als digitaal. Dat laatste maakt het beginnende schrijvers gemakkelijker om te publiceren. Volgende week wordt bij Van Piere het eerste interactief, multimediaal boek Herkenning gepresenteerd, geschreven door de Eindhovense gemeente-ambtenaar Gabi Sadowski.

Arjen de Koning zal gedurende een kwartier zijn visie op en plannen met Van Piere ontvouwen. Omdat we in verband met Hemelvaart ditmaal de laatste vrijdag van de maand hebben moeten loslaten, kunnen we niet terecht in het Stadspaviljoen. We ontvangen hem daarom nu in Het Tuchthuis aan het Stratumseind, het nieuwe café-restaurant pal naast de Oude Rechtbank. De bijeenkomst begint om 17.00 uur. De Koning doet zijn verhaal een uur later.

We rekenen wederom op een flinke belangstelling.

Met Transmissiegroeten,

Jan van Gijzel
secretaris