Blog - laatste nieuws

BBQ op een heel bijzondere plek

Geacht Transmissielid,

Augustus is voor stadssociëteit Transmissie traditioneel de barbecue-maand. Meestal zonder spreker en dus alle tijd om eens terug te blikken op de vakantie of om hardop te dromen over de toekomst. Gezelligheid staat daarbij helemaal voorop. En die gezelligheid gaan we op vrijdag 30 augustus beleven bij The QBE. Ik hoor de meesten al zeggen: ‘Nooit van gehoord’. Dat kan ook heel goed, want dit restaurant huist sinds kort op de vijfde etage van een voormalig Philipsgebouw op Strijp T.

The QBE (spreek uit: de kjoeb) heeft een groot dakterras, vanwaar je een fenomenaal uitzicht over de stad hebt. Op dat dakterras worden gaan we genieten van de barbecue. Die wordt vanaf 18.00 uur als een soort vijf-gangen-diner uitgeserveerd. Dat ‘diner’ bestaat uit: een vispakkertje, scampi-spiesje, Indonesisch kipspiesje, Hamburger en bistrosteak. Ons is gegarandeerd, dat elk gerechtje niet alleen mooi opgemaakt, maar ook van hoog niveau is. Op de tafels staan brood en allerlei smeersels. Er wordt rekening gehouden met eventuele, gemelde dieetwensen.

Je zult begrijpen, dat aan al dit lekkers een prijskaartje hangt. Maar die houden we beperkt door een flinke bijdrage uit de kas van Transmissie. Daardoor kunnen we deze vorstelijke BBQ aanbieden voor slechts 20 euro, zowel voor leden als voor introducees. Na aanmelding krijg je via de app een Tikkie van de penningmeester. Wij gaan ervan uit, dat iedereen daar onmiddellijk op reageert. Je kan je tot uiterlijk 23 augustus aanmelden via info@transmissie-eindhoven.nl

En dan nog even wat over restaurant The QBE. Het adres is: Achtseweg-zuid 153 Z. Parkeren kan op eigen terrein. Neem in het gebouw de lift naar de vierde etage en ga daarna met de trap naar de vijfde verdieping. Wie slecht ter been is, moet tevoren even een seintje geven. De deur gaat er voor ons om 17.00 uur open. Dat geldt ook voor de bar, waar de drankjes natuurlijk voor eigen rekening zijn. Nog wel een tip: We staan daar buiten op het terras, dus neem iets mee voor het geval het wat fris wordt. Mocht het slecht weer zijn, dan vindt het allemaal binnen plaats.

Tot slot adviseer ik iedereen eens op www.theqbe.nl te kijken. Daarop zie je mooie plaatjes, die je doen besluiten om je meteen op te geven voor de traditionele BBQ van Transmissie.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris