Blog - laatste nieuws

Bezoek aan Philips Museum

Met Transmissie naar het Philips Museum? Meld je dan aan….

Eindhoven heeft er lang op moeten wachten, maar sinds 6 april staat er een echt Philips Museum in de stad. De opening door koningin Beatrix was een van haar laatste officiële handelingen  als staatshoofd.

Op 30 mei kon een trotste directeur Olga Coolen al de 10.000ste bezoeker ontvangen, een echtpaar uit Lisse. En wij gaan daar ook een kijkje nemen. Het betreft hier opnieuw een gezamenlijke activiteit van stadssociëteit Transmissie en de Eindhovense Persclub. Je kunt hiervoor vrijdag 28 juni om 17.00 uur in je agenda vastleggen.

Historische locatie, eigentijdse organisatie

Het museum staat op dezelfde plek aan de Emmasingel, waar onder leiding van Gerard Philips in 1891 de eerste gloeilamp van Philips werd geproduceerd. Dit fabriekje vormde de basis van wat later een wereldconcern zou worden. Het pand is weliswaar grondig verbouwd en uitgebreid, maar de ruimte waarin die lamp werd gemaakt, is zorgvuldig in tact gelaten.

Er is heel veel te zien in het Philips Museum. De bezoeker wordt bij binnenkomst onmiddellijk geconfronteerd met een tijdbalk, waarop alle belangrijke jaartallen voor Philips zijn aangegeven. Het bezoek is als een reis door de geschiedenis, waarbij op diverse plaatsen bijzondere aandacht wordt gegeven aan mensen, die voor Philips speciale betekenis hebben gehad. Er worden boeiende verhalen verteld en dito films vertoond. En natuurlijk zijn er onderdelen, die reageren op interactieve handelingen van de bezoeker.

De kleine staf onder leiding van Olga Coolen wordt bijgestaan door enkele tientallen vrijwilligers, van wie een deel de rondleidingen verzorgt. Dat zijn veelal oud-medewerkers van de NV Philips, die hun kennis en ervaring op de geïnteresseerde bezoekers overbrengen. Een van hen is Persclublid Cor Vreven, die zelf ruim 40 jaar werkzaam is geweest bij de Persdienst van Philips.

Beperkt aantal plaatsen; aanmelden via info@eindhovensepersclub.nl s.v.p.!

Wij worden vrijdag 28 juni vanaf 17.00 uur verwacht in het cafégedeelte van het museum. Directeur Olga Coolen belicht rond 18.00 uur de achtergronden van het museum, waarna de bezoekers in drie groepen rondgeleid worden. De bijeenkomst duurt vervolgens tot ongeveer 20.00 uur. Omdat het Philips Museum maximaal 80 personen kan ontvangen, is het nodig dat belangstellenden zich tevoren aanmelden.

Zoals gezegd, betreft het een gezamenlijke bijeenkomst van Transmissie en Persclub. Daarom komt er maar één aanmeldpunt, namelijk: info@eindhovensepersclub.nl. Hier geldt: ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 25 juni. Voor de deelnemers is de toegang gratis, want Transmissie neemt de entreekosten voor zijn rekening.

Wij verwachten dat we er op 28 juni met tachtig mensen zullen zijn.