Blog - laatste nieuws

Busreis naar GrowWise Center van Philips en Theater De Schalm

Juni is de tijd dat de meeste scholen hun leerlingen voor één of meer dagen mee op reis nemen. Stadssociëteit Transmissie sluit zich daar graag bij aan. Zoals we eerder al met de bus naar onder meer Helmond en Amsterdam zijn geweest, gaan we vrijdag 24 juni – met een tussenstop in Eindhoven – met de bus naar Veldhoven. En anders dan anders beginnen we nu al om 14.00 uur. In de bus is plaats voor 40 personen, waarbij natuurlijk leden van Transmissie voorrang hebben. Bovendien wordt er van de deelnemers een bijdrage van 10 euro gevraagd, die tevoren voldaan moet worden. Pas als dat bedrag ontvangen is, is de aanmelding officieel. Dat geld wordt gebruikt voor de drankjes en hapjes, die onderweg in de bus gebruikt kunnen worden.

De bus – beschikbaar gesteld door FC Eindhoven – vertrekt om exact 14.00 uur vanaf het Stadspaviljoen. Dus zorg dat je op tijd aanwezig bent. Onze eerste stop is op de High Tech Campus, waar we een bezoek brengen aan het nieuwe GrowWise Center van Philips. GrowWise staat voor een slimme en duurzame manier om groenten te telen voor mensen in een stedelijke omgeving. We worden er rondgeleid door Roel Jansen, de programmamanager van City Farming Philips Horticulture LED Solutions.

Rond 15.30 uur stappen we weer in de bus en gaan we onder het genot van een drankje en een versnapering naar Veldhoven. Reisdoel is theater De Schalm, waar we in eerste instantie ontvangen en toegesproken worden door burgemeester Jack Mikkers. Hij gaat dan in het bijzonder in op de relatie tussen Veldhoven en Eindhoven.

Aansluitend krijgt ook Schalm-directeur Jan Wouda het woord. Hij vertelt ons over de grote verbouwing, die er heeft plaats gevonden. Daar hoort natuurlijk ook een rondleiding door het vernieuwde theater bij. De bijeenkomst wordt afgerond met een borrel en een bitterbal in het café van De Schalm. De drankjes zijn er voor eigen rekening. We gaan rond 20.00 uur weer terug naar het Stadspaviljoen.

Degenen die echt mee willen met dit ‘schoolreisje’ van Transmissie moeten zich zo snel mogelijk opgeven, want ‘vol is vol’. Dat kan via info@transmissie-eindhoven.nl. En zoals boven in de brief al gemeld: maak ook meteen 10 euro over op banknummer NL75 ABNA 051.33.62.592, anders zou het uitstapje kunnen uitdraaien op een grote teleurstelling.

We rekenen erop dat we 24 juni met een volle bus richting Veldhoven gaan.

Namens het bestuur,

Jan van Gijzel
Secretaris