Blog - laatste nieuws

Een kijkje nemen in hotel The Match

Geacht Transmissielid,

Door de jaren heen klaagden hotelbazen steevast over de voortdurende groei van de hotellerie in deze regio. Niets nieuws onder de zon dus, dat ze dat nu weer doen. Ze hebben moeten toezien, dat anderhalf jaar geleden het Student Hotel aan het Stationsplein werd geopend en dat vorige maand hotel The Match aan de Kleine Berg de eerste gasten heeft ontvangen. In het Student Hotel zijn we al twee keer geweest, in The Match gaan we donderdag 21 februari een kijkje nemen. Je leest het goed: op donderdag en niet op vrijdag. We beginnen onze bijeenkomst vanaf 17.00 uur in bar-restaurant Mr. Sister aan de Kleine Berg 45.

Directeur en (mede-)eigenaar van hotel The Match is de 55-jarige Paul Schuur, die eerder bijna twintig jaar de grote man was van Pullman Cocagne Eindhoven. Ook heeft hij jarenlang een stevig lijntje gehad met Transmissie, want hij was in 1998 de eerste penningmeester van de stadssociëteit. Schuur en zijn kompanen zijn vele jaren bezig geweest om een hotel van de grond te krijgen op het voormalige Van der Schoot-terrein, gelegen tussen de Grote Berg, Kleine Berg en Bergstraat. Vooral vanuit de buurt was veel weerstand tegen de plannen. Na het aanbrengen van een aantal wijzigingen kregen de initiatiefnemers uiteindelijk toch het groene licht van de Raad van State.

Paul Schuur is sinds drie jaar ook eigenaar van La Reine op het Wilhelminaplein, een driesterren budgethotel met restaurant. The Match is volgens hem een designhotel in de wat lagere prijsklasse. Het hotel heeft 75 kamers. Grafitty-artiesten hebben op de muren van die kamers een bijzondere beschildering aangebracht. Het hotel draait volop op techniek. Zo moeten de gasten inchecken op een van de tablets in de centrale hal, want een receptie is er niet. En je moet een betaalpasje hebben om de drankjes of een broodje uit de koelkast te kunnen betalen. De kamers zijn uitgerust met een smart tv, snelle wifi en een iPhone. De laatste bevat onder meer een app, die aangeeft wat er in Eindhoven zoal te doen is.

The Match heeft niet alleen geen receptie, maar heeft ook geen bar of restaurant. Paul Schuur hanteert als motto ‘Check-in and stay out’. Eindhoven heeft immers al heel veel stap- en eetmogelijkheden. Het ontbijt voor de gasten wordt geserveerd in het aangrenzende Mr. Sister, daar waar wij ons elkaar donderdag 21 februari dus ook treffen. Schuur en zijn brigade loodsen ons vandaaruit ook een keer rond door het nieuwe hotel. Rond 18.30 uur vertelt hij ons over de totstandkoming van en de filosofie achter The Match.

We hopen weer veel leden te kunnen ontmoeten in dit stukje nieuw Eindhoven. Mocht je een introducee willen meenemen, dan stellen wij het op prijs dat tevoren even te melden via de mail info@transmissie-eindhoven.nl.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris