Blog - laatste nieuws

Een kijkje nemen in The Student Hotel

Geacht Transmissielid,

De skyline van Eindhoven is de laatste jaren stevig aan verandering onderhevig. In januari wijzigde dat beeld opnieuw, toen aan de Stationsweg The Student Hotel in gebruik genomen werd. De nieuwe blikvanger is tachtig meter hoog en heeft de beschikking over niet minder dan 400 kamers. Het hotel heeft tal van faciliteiten, die wij vrijdag 19 mei gaan bekijken. We wijken ook deze maand af van ‘de laatste vrijdag’, want dat is ditmaal de dag na Hemelvaart. Heel ongunstig dus.Charlie MacGregor, de eigenaar van The Student Hotel, toonde zich bij de opening medio januari zeer enthousiast over de vestiging in Eindhoven. “De stad heeft me altijd geïnspireerd als voorloper op het gebied van techniek en design. Hier durven ze buiten de lijntjes te denken, ze staan open voor nieuwe ideeën”, zei MacGregor. Zijn hotelketen heeft in ons land ook nog vestigingen in Amsterdam (2), Rotterdam, De Haag, Groningen en Maastricht. En in het buitenland onder meer in Parijs en Barcelona.De Eindhovense bewoners betalen per maand 680 euro voor een ingerichte kamer van 18 vierkante meter. De bewoners zijn met name buitenlandse studenten, die voor korte of langere tijd in Eindhoven verblijven. Maar er is ook ruimte om vrienden of familieleden te laten overnachten. De studenten hebben ook de beschikking over een leenfiets en de wasserette.

The Student Hotel wil er niet alleen zijn voor de bewoners, maar ook voor de gewone Eindhovenaar. De faciliteiten zijn daarom ook voor die doelgroep bestemd. En dan gaat het onder meer om eem gym, studiezalen, vergaderruimtes, bibliotheek, workshopruimtes, een auditorium en natuurlijk bar-restaurant The Pool.

In The Pool worden wij vrijdag 19 mei ontvangen. We zijn daar vanaf 17.00 uur welkom. Rond 18.00 uur krijgen we een uitleg over de filosofie van het hotel, gevolgd door een rondleiding. De drankjes zijn er voor eigen rekening.

Wij menen dat we weer een bijzondere activiteit hebben en rekenen dus opnieuw op een grote belangstelling, zoals onlangs ook bij het bezoek aan Mariënhage.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris

PS: De bijeenkomst van vrijdag 30 juni staat in het teken van de PSV-musical ‘Geheimen van De Herdgang’ op 1, 2, 3 en 4 september door Het Nieuwe Theater, onder leiding van Hans van Heiningen en met Frank Lammers als regisseur. We ontmoeten elkaar die dag in Pand P aan de Leenderweg. Volgende maand worden jullie hierover nader geïnformeerd. Het is ons bekend dat een groot aantal leden al kaarten hebben voor de musical.