Blog - laatste nieuws

Eindhovens Verkiezingsdebat

Over ruim twee maanden gaan we weer naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. De deelnemende politieke partijen zijn al druk in de weer met campagnes. Tegelijkertijd voeren de media stevige discussies over de kwaliteit en inhoud van het raadswerk, terwijl tevens wordt gesignaleerd dat sommige partijen het bijltje erbij neerleggen, omdat er onvoldoende kandidaat-raadsleden zijn.

In de weken voor de verkiezingen van 19 maart zal ook in Eindhoven het verkiezingsgeweld in alle hevigheid losbarsten, vooral tijdens de debatavonden. Traditiegetrouw zullen ook stadssociëteit Transmissie en de Eindhovense Persclub zich daarin mengen. En daar sluit zich ditmaal ook de stichting Raadslid van het Jaar bij aan. Gedrieën zijn we volop bezig met de voorbereiding van het Eindhovens Verkiezingsdebat. Dat vindt woensdag 12 maart plaats in café Fifth-NRE op een nieuw stukje oud-Eindhoven, namelijk het NRE-terrein aan de Nachtegaallaan.

Voor dit debat nodigen we uit de lijsttrekkers van: PvdA, VVD, D66, CDA, SP, Ouderen Appèl Eindhoven, Groen Links, Samen Eindhoven, Leefbaar Eindhoven en LPF. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en zal duren tot ongeveer 21.30 uur, zodat er nog ruimschoots tijd is voor een nazit.

We verwachten dat we in de Fifth ongeveer 150 mensen kunnen ontvangen. Gezien de drukte vier jaar geleden in het Pieter van den Hoogenband Zwemcentrum gaan we ervan uit, dat het ook ditmaal ‘volle bak’ zal zijn. Om teleurstellingen te voorkomen, willen we de leden van Transmissie nu al in de gelegenheid stellen zich hiervoor aan te melden. Dat kan via info@transmissie-eindhoven.nl.

Met vriendelijke groeten,
namens de organisatie
Jan van Gijzel

Van de organisatie maken verder deel uit: Mario van Hamersveld (voorzitter), Hans Horsten (presentator), Albert Kivits, Job van Lier, Hans Matheeuwsen en Hans van den Oord.