Blog - laatste nieuws

GEWIJZIGD: Arie van Rangelrooy over Poème Electronique

In een tijd van druk, druk, druk….. kan het gebeuren, dat iemand zijn toezegging niet kan nakomen. Dat is ons deze week overkomen, want de voor aanstaande vrijdag (27 september) geplande spreker Maurice van Valen moet het helaas laten afweten. Hij wordt namelijk geacht tegelijkertijd ook in Londen te zijn voor een zakelijke transactie en die afspraak krijgt – niet geheel onlogisch – zijn prioriteit. Maar niet getreurd. Onze immer ijverige en creatieve voorzitter Hans van den Oord trok vervolgens aan allerlei bellen en kwam voor de open deur te staan van architect Arie van Rangelrooy. Hij is bereid vrijdag bij Transmissie op te treden in zijn hoedanigheid van voorzitter van de stichting Reconstructie Philips Paviljoen 1958. En dan hebben we het dus over het Poème Electronique van de architecten Le Corbusier en Iannis Xenakis en de componist Edgard Varése.

Zo ongeveer elke tien jaar steekt in Eindhoven de discussie op over de herbouw van dit beroemde paviljoen van Philips op de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel. Ditmaal heeft de bovengenoemde stichting de regie naar zich toegetrokken. En dan gaat het debat momenteel niet alleen over de noodzaak van de herbouw op Strijp S, maar ook over de kosten van de operatie: 8,5 miljoen euro. Het is in ieder geval een onderwerp, dat leeft in de stad en dus ook aandacht van Transmissie verdient en krijgt.

De bijeenkomst vindt plaats in het etablissement, dat we ook voor Van Valen voor ogen hadden: het Museumcafé achter het Van Abbemuseum aan de Stratumsedijk. We beginnen om 17.00 uur en rond 18.00 uur vertelt Van Rangelrooy ons alles over zijn herbouwplannen.
We rekenen op een grote belangstelling.

Met Transmissiegroeten,

Jan van Gijzel
secretaris

P.S. Altijd als eerste op de hoogte van Transmissie-nieuws? Via de vernieuwde websitekun je eenvoudig de diverse social media volgen/liken e.d.