Blog - laatste nieuws

Haring happen met stadsprins

Geacht Transmissielid,

Carnaval 2017 staat voor de deur. Dat betekent vier dagen feest en vaak zelfs vijf dagen, want velen trekken vrijdag al het kieletje aan en gaan dan naar Pullman, Effenaar of Stadspaviljoen. Dit jaar is dat op 24 februari en dat is ook de laatste vrijdag van de maand ofwel de Transmissiedag. We willen echter niemand dwars zitten en wijken daarom graag een week uit. Dat betekent dat de februari-bijeenkomst op vrijdag 3 maart plaats vindt in het Stadspaviljoen.

Hoewel carnaval dan al weer voorbij is, blijven we toch nog even in die sfeer hangen. Want we ontvangen dan niemand minder dan de Stadsprins van het Lampegat. Wie dat is, weten wij ook nog niet, want de nieuwe stadsprins wordt komende zaterdag tijdens het Federatiebal pas onthuld. We hebben onze ‘geheim agent’ ingezet en die heeft van hem te horen gekregen dat hij gèr naar Transmissie komt. Dus zal hij voor veel leden geen onbekende zijn.

Tijdens zijn bezoek aan Transmissie zal hij vertellen over zijn ervaringen en belevenissen tijdens de carnavalsdagen. We maken tevens van de gelegenheid gebruik om de traditie van het haringhappen voort te zetten. We hebben in ieder geval al een groot aantal haringen besteld. Het is overigens de tweede maal, dat we zo kort na carnaval de stadsprins ontvangen. Eerder deden we dat in 2004 met Dolf d’n Enigste.

Overigens willen we jullie erop attent maken, dat ook met de Transmissiebijeenkomsten van april en mei wordt geschoven. Dat heeft te maken met respectievelijk Koningsdag en Hemelvaartsdag. We zien elkaar die maanden op respectievelijk op 21 april en 19 mei, dus steeds op de derde vrijdag. Zet het in je agenda!

We gaan nu dus eerst carnaval vieren, op wintersportvakantie of blijven gewoon werken. Maar we zien elkaar op vrijdag 3 maart vanaf 17.00 uur in het Stadspaviljoen.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris