Blog - laatste nieuws

Kazerne zet deur voor ons open

Geacht Transmissielid,

Voordat we iets gaan vertellen over de inhoud van onze volgende bijeenkomst van Transmissie, moeten we even de ‘horloges gelijk zetten’. Want we zien ons genoodzaakt te moeten schuiven in de data van april en mei. Deze maand zien we elkaar al op vrijdag 19 april en dat heeft te maken met het feit, dat op de laatste vrijdag (de 26e) ’s avonds al de eerste feesten plaats vinden in het kader van Koningsdag. In mei is de bijeenkomst op vrijdag de 24e, omdat we anders zouden uitkomen op de dag na Hemelvaart en dan heeft iedereen doorgaans heel andere plannen. Dus houdt in de agenda de vrijdagen 19 april en 24 mei vrij!

En dan nu de inhoud. We gaan vrijdag 19 april naar wat ze zelf noemen: dé hotspot waar de werelden van wine, dine, design, kunst en technologie samenkomen. De echte Eindhovenaar roept dan meteen: Kazerne aan de Paradijslaan/Grote Berg. Sinds een jaar of vijf kan je voor al deze zaken terecht bij de bar/bistro aan de Paradijslaan. En sinds twee maanden zijn er ook het Kazernehotel en een tweede restaurant, Benz.

Aan de basis van dit bijzonder project staan Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek. Annemoon is in 1995 afgestudeerd aan de Design Academy en is met haar bureau Moon/en/co een belangrijke pion in de vormgeving van de identiteit van Kazerne. Koen is als muzikant acht jaar verbonden geweest aan Slagerij van Kampen en treedt nu onder meer nog op met Bertus Borgers. Beiden zijn liefhebber van cultuur en gastronomie.

De panden waarin ze Kazerne hebben ondergebracht, hebben een bijzondere Eindhovense historie. Dat aan de Paradijslaan was gebouwd om er de Gemeentereiniging in onder te brengen. Later werd daarin ook de brandweer gehuisvest. Nadat beide elders een plek hadden gekregen, mochten Eindhovense vrijwilligersclubs er werken of spullen opslaan. Ook theater Het Klein had er een eigen ruimte. Verder heeft het pand nog dienst gedaan als parkeerplaats voor verslaggevers van het ED. In het monumentale gebouw op de hoek met de Grote Berg huisde een eeuw geleden de koninklijke marechaussee. De meesten zullen nog weten dat er later de Wereldwinkel en Eindhoven-in-Beeld gezeten hebben.

En deze maand gaan we dus naar een design platform met 3.750 vierkante meter expositieruimte, twee restaurants en een hotel. Het tweede restaurant en het boutique-hotel zijn enkele maanden geleden geopend. De chef-kok van dit restaurant Benz wil zich richten op het ‘hogere segment’. Hij denkt stiekem al aan een ster. In het hotel in het oude marechausseegebouw aan de Grote Berg slapen de gasten tussen het design van toptalenten. De kamers verschillen in grote van 35 tot 140 vierkante meter. De goedkoopste kamer kost 180 euro. De grootste kamer kan geboekt worden voor 600 euro per nacht.

Deze opsomming van feitjes geeft wel aan dat op een bijzondere plek in Eindhoven de deur voor Transmissieleden wordt open gezet. Gastvrouw Annemoon Geurts zal ons er nog veel meer vertellen. Dat doet ze dus op vrijdag 19 april rond 18.30 uur. De bar gaat overigens voor ons gewoon al om 17.00 uur open.

Gezien de grote belangstelling voor de laatste activiteiten verwachten we ook nu weer tientallen Transmissieleden.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris