Blog - laatste nieuws

Kom kennis maken met burgemeester John Jorritsma

Onze nieuwe burgemeester, John Jorritsma, komt deze maand op bezoek bij Transmissie. Sterker nog, hij komt bij ons aan tafel de lunch gebruiken. Dat gebeurt tijdens een EXTRA bijeenkomst van Transmissie op donderdag 24 november in wielercafé Velosoof op het NRE-terrein aan de Nachtegaallaan. Wie met Jorritsma kennis wil maken, moet die dag van 12.30 tot 14.30 uur vrij houden.

Jorritsma (59) heeft op 13 september Rob van Gijzel opgevolgd. Om Eindhoven te leren kennen, maakt de nieuwe burgemeester deze maanden een toernee door de stad. Hij wil in gesprek komen met inwoners en op de hoogte gebracht worden van succesvolle projecten, bijzondere organisaties en (buurt)activiteiten. In dat kader wilde hij graag een ontmoeting hebben met de leden van stadssociëteit Transmissie, een club met een groot Eindhovens hart.

Vriend en vijand waren verrast toen eind mei bekend werd, dat John Jorritsma de nieuwe eerste burger van Eindhoven zou worden. In de stad circuleerden talloze namen, maar niet die van Jorritsma, op dat moment nog commissaris van de koning in Friesland. Wie had kunnen bedenken, dat hij de rust van  de Friese meren ooit zou inruilen voor de hectiek van Brainport Eindhoven. Anderzijds is dit voor hem geen onbekende regio. Hij was namelijk eerder al gemeentesecretaris van Sint-Oedenrode, burgemeester van Cranendonck en directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Aan de lunchtafel zitten op 24 november ook leden van de Eindhovense Persclub. We worden vanaf 12.30 uur bij Velesoof verwacht voor het apéritief. De lunch zelf begint om 13.00 uur en bestaat uit soep en waldkorn- en speltbroodjes, belegd met oude kaas met uienchutney, geitenkaas, tonijnsalade, eiersalade en gekookte ham. Met daarbij koffie, thee en melk. De kosten van de lunch bedragen 15 euro.

Wie met burgemeester Jorritsma kennis wil maken, moet dat uiterlijk maandag 21 november laten weten via info@transmissie-eindhoven.nl. Tegelijkertijd moet de 15 euro  overgemaakt worden op NL75 ABNA 051.33.62.592 t.n.v. Transmissie Eindhoven. We kunnen ditmaal helaas geen introducees toelaten. Houd er rekening mee dat ook op het NRE-terrein betaald parkeren van kracht is.

We gaan ervan uit dat veel leden van Transmissie gebruik willen maken van deze gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe burgemeester.

 

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

 

secretaris