Blog - laatste nieuws

Mariënhage zet deur open voor Transmissie

Geacht Transmissielid,

Zoals je van ons gewend bent, zoekt Transmissie regelmatig de mooiste plekjes van Eindhoven op. We hebben er nu weer één gevonden, waar we onze leden graag mee naar toe nemen: het complex Mariënhage aan de rand van de binnenstad. De Paterskerk en de gebouwen erachter worden binnenkort gerenoveerd, waardoor er ruimtes ontstaan voor hotel- en congresfuncties, alsmede voor feesten en concerten. De voormalige tangoschool wordt omgebouwd tot restaurant. Transmissie gaat er vrijdag 21 april(!) op bezoek. In verband met de feestdagen zien we elkaar in april een week eerder.

Het gehele gebied rond de Paterskerk was tot voor kort geheel eigendom van de Orde der Augustijnen. De overgebleven paters zijn inmiddels van hoge leeftijd en wonen nog in klooster Mariënhage, maar binnenkort verhuizen ze naar een zorgcentrum in Gestel. Ze laten een complex achter, dat dringend aan restauratie toe is. De paters zijn daarover enkele jaren geleden al in overleg gegaan met de gemeente, waarbij als uitgangspunt is vastgelegd dat het een plek moet worden van ‘ontmoeting, verbinding en verdieping’. Dat sluit aan bij het levenskenmerk van de paters Augustijnen: ’Met hart en ziel’.

 

Eind 2013 ging de gemeente hierover het gesprek aan met uitvaartverzorger Dela, dat eerder al plannen en ideeën had ingediend. Dat leidde ertoe dat Dela in 2014 een koopovereenkomst kon sluiten om vervolgens de plannen verder uit te werken. Het project is inmiddels ‘Dela Mondo’ gedoopt. Het is de bedoeling dat de verbouwing in september van start gaat en dat het vernieuwde Mariënhage er eind 2018/begin 2019 staat.

De verantwoordelijke man voor dit project is Ronald Kooistra, tot voor vier jaar directeur van Pullman Cocagne. Hij neemt straks ook de exploitatie van het hotel, de congresfaciliteiten en het restaurant op zich, samen met zijn partner Sandra Megens. Kooistra ontvangt ons vrijdag 21 april om 17.00 uur in de Paterskerk. Er ligt een dringend verzoek om op tijd aanwezig te zijn, want vanuit de kerk leidt Kooistra ons rond door het hele gebouwencomplex. Elke ruimte krijgt van hem een eigen verhaal.

Na afloop is de borrel – op eigen rekening – in de bar van het Pullmanhotel. Pullman biedt ons daar de bittergarnituur aan. Voor degenen die met de auto komen, is het makkelijk om te weten dat er onder het hotel gratis geparkeerd kan worden, voor zo ver er plaats is in de garage.

Gezien het onderwerp en de locatie rekenen we weer op een grote opkomst!

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris

PS: Houd er rekening mee dat ook in mei de bijeenkomst een week vervroegd wordt. We treffen elkaar dan op vrijdag 19 mei!