Blog - laatste nieuws

Cees van Bladel over het HISWA-product van het jaar

De bijeenkomst in april in het supporterscafé de Aftrap was bijzonder vanwege de locatie en de spreker Thijs Slegers. Wie had toen kunnen denken aan het kampioenschap van PSV? Er is een nieuwe tegelwijsheid geboren en die luidt: “Een kleine kans is ook een kans.”

Ook in mei zijn zowel de locatie, het onderwerp als de spreker bijzonder. We gaan namelijk naar Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep waar een innovatieve roeiboot zal worden gedemonstreerd. Deze boot, de Volanscoastal, is uitgeroepen tot het HISWA-product van het jaar 2016. Het Nederlandse bedrijf Volans Rowing heeft deze boot ontwikkeld. Dit bedrijf is in 2009 gestart door de in Eindhoven geboren Cees van Bladel (1962) samen met zijn businesspartner Lenneke de Voogd.

Cees van Bladel is oud-Olympisch zeiler die samen met zijn twee jaar oudere broer Willy deelnam aan de Olympische spelen van 1988 in Seoul. Zij werden daar negende. Cees van Bladel werkt al jaren op het snijvlak waar sporters, kennisinstellingen en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Hij studeerde bedrijfskunde aan de HTS Eindhoven en Bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. Vanaf 2005 is hij werkzaam op het gebied van sport en technologie. Samen met Hans van Breukelen stond hij aan de basis van de stichting Sports & Technology. Vanuit die rol is hij betrokken geweest bij de totstandkoming van verschillende sportinnovaties en InnoSportlabs zoals ook gevestigd in Eindhoven. Sinds 2013 is hij manager van het InnoSportLab in Den Haag. Naast deze functie is hij dus ook zeer actief bij het ontwikkelen van sportieve en innovatieve producten met zijn bedrijf Volans om het roeien aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor het brede publiek. Zo is momenteel een innovatieve kinderroeiboot geproduceerd waarvan de eerste exemplaren zijn geleverd aan de Eindhovense roeivereniging Beatrix.

Kortom, het wordt een spetterende meeting op vrijdag 27 mei in de Tongelreep waarop wij u vanaf 17.00u in groten getale hopen te verwelkomen. De ontvangst is bij Grand Café SwimmerS, in de centrale entreehal.

Afhankelijk van de drukte en het weer is er voor de durfals de mogelijkheid om in de boot te stappen. Neem dan wel een setje droge kleren mee.

Namens het bestuur,

Hans van den Oord
Voorzitter