Blog - laatste nieuws

Met Transmissie naar DDW bij Sectie C

Het kan geen Eindhovenaar, en dus ook geen Transmissielid, ontgaan zijn dat Eindhoven vanaf komend weekeinde weer in het teken staat van de Dutch Design Week (DDW). Dit evenement komt dan ook elk jaar terug in het programma van onze stadssociëteit. Waren we vorig jaar nog te gast bij Transmissielid Joep Verheijen op Strijp T, ditmaal zetten we koers richting Sectie C in Tongelre. Het bezoek vindt plaats op vrijdag 25 oktober.

We worden er ontvangen door Rob van der Ploeg, de restauranthouder aan de Smalle Haven en tevens geestelijk vader van Sectie C. Hij huurt aan de Daalakkerweg 2 sinds enkele jaren geleden een grote loods, waarin momenteel zo’n tachtig creatievelingen hun werken zichtbaar maken. In een eerder interview zei Van der Ploeg daarover: “Die mensen hebben het gevoel, dat ze onderdeel zijn van een proces, dat ze met elkaar aan het pionieren zijn. Elke dag opnieuw. Dat gevoel komt uit de onderbuik, pas dan gaat het leven. Zo werk ik zelf ook: ik bèn Smalle Haven en ik bèn Sectie C.”

In de speciale DDW-bijlage van het Eindhovens Dagblad noemen de kunstredacteuren Sectie C ook een ‘inspirerende locatie in Tongelre’. Komende week is er werk te zien van een grote verscheidenheid aan designers. Er vindt een groot aantal exposities plaats, zoals die van de stichting Dutch Design Starter, die ontwerpers helpt om hun crowdfundingproject onder de aandacht van designliefhebbers te brengen. Ook kunnen we een kijkje nemen in de collectieve werkplaats van Collaboration O, met daarboven zwevende kantoren. Verder is er een uitwisselingsproject te zien van designers uit Eindhoven en Taipei. En dan zijn er nog meer exposities, zoals ‘Beat the clock’ en ‘Het Menselijk Bedrijf’.

Er is vrijdag dus veel te zien bij Sectie C. Gastheer Rob van der Ploeg geeft om 18.00 uur een uiteenzetting, zonder daarin volledig te kunnen zijn. Maar we worden er al vanaf 17.00 uur verwacht. Het complex ligt tegenover ‘t Karregat. Parkeren kan buiten de poort op het parkeerterrein aan de overzijde. De ontvangst is in gebouw F aan de linkerkant van het terrein. Na het verhaal van Van der Ploeg kan iedereen op eigen gelegenheid de DDW-projecten bekijken. De na-borrel wordt ook in gebouw F geschonken.

Het bezoek is zeer de moeite waard, reden waarom we op een flinke opkomst rekenen.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel
secretaris

P.S. Wil je voor, tijdens of na de bijeenkomst twitteren over het thema, gebruik dan # of @040transmissie, # of @ddw13 en # of @sectieC.