Blog - laatste nieuws

Niet naar Tilburg, nu wel aandacht voor Eindhoven 1920-2020

Geacht Transmissielid,

Het bestuur had het zo mooi bedacht: een reisje naar Tilburg met een bezoek aan de bijzondere LocHal en een ontmoeting met directeur Frens Frijns in poppodium 013. Dat moest een succes worden. Uitstapjes met de bus naar Helmond, Amsterdam en Veldhoven waren dat immers in het verleden ook. Maar we hebben ons vergist, want met de trein naar Tilburg zien de Transmissieleden niet zo zitten. De teller is bij 16 stil blijven staan. Er is dan maar een conclusie mogelijk: die reis gaat niet door.

Maar niet getreurd, want het bestuur is niet voor één gat te vangen. We gooien het gewoon weer over de ons vertrouwde Eindhovense boeg. Aanstaande vrijdag (27 september) hopen we jullie te ontmoeten in het Stadspaviljoen. Daar gaan we kennis maken met het campagne ‘Eindhoven 1920-2020’.

Op 1 januari 2020 is het namelijk precies een eeuw geleden, dat de gemeenten Eindhoven, Woensel (inclusief Acht), Tongelre, Stratum, Gestel en Strijp opgingen in één gemeente. Het gemeentebestuur wil dat niet ongemerkt voorbij laten gaan, want deze fusie is mede bepalend geweest voor de ontwikkeling van de stad. De gemeente vindt dat dit passend gevierd moet worden samen met inwoners, verenigingen, organisaties, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Dat gebeurt zowel op de schaal van de gemeente als die van wijken en buurten. Kortom, we zullen dat het hele jaar merken.

Het college heeft de coördinatie van de campagne in handen gelegd van twee mensen en laat dat nou net de penningmeester en een lid van Transmissie zijn: Arie Heesterbeek en Peter Termeer. Mede aan de hand van beelden en een pakkende slogan gaat Arie een wenkend verhaal brengen over de aanpak en over de manier waarop de campagne succesvol wordt. Alles wat Arie ons vertelt, is heet van de naald. Want kort voordat wij geïnformeerd worden, heeft burgemeester John Jorritsma het verhaal wereldkundig gemaakt. Sneller kan dus (haast) niet!

Geen reis naar Tilburg, maar wel een uitstapje naar het Stadspaviljoen. We rekenen erop dat we daar vanaf 17.00 uur wel veel leden zullen tegenkomen.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris