Blog - laatste nieuws

Nieuwjaarsreceptie is start van jubileumjaar

Beste Transmissieleden

Het jaar loopt teneinde. We kunnen terugkijken op 2017, als jaar waarin we er opnieuw in zijn geslaagd bijzondere sprekers en locaties aan jullie te presenteren.

Ik roep in herinnering de drukbezochte bijeenkomst met de Helmondse wethouder Frans Stienen in januari in the Fifth NRE. Deze spreker nam geen blad voor de mond. Luid en duidelijk pleitte hij voor een sterke Brainportregio met een op de regio geschaald bestuur. Ook de bijeenkomst in het oude kloostercomplex Mariënhage was volgens mij een hoogtepunt, namens DELA super gefaciliteerd door Ronald Kooistra. We keken ook onze ogen uit op de bovenste verdieping van het Student hotel aan het Stationsplein en we werden – zeer recent nog – meegevoerd naar de middeleeuwen in café De Bonten Os in het Prehistorisch Dorp.

Kortom, hoe veelzijdig wil je onze stad beleven? 2018 wordt ons 20ste jaar, een jubileum dat we groots gaan vieren. Noteer al vast vrijdag 31 augustus in je agenda voor ons jubileumfeest.

In mijn herinnering ga ik twintig jaar terug naar de oprichting van Transmissie door Jan van Gijzel, Ad Pastoor en ondergetekende; een journalist, een raadslid en een ambtenaar.

De eerste bijeenkomsten waren in de Zbar van de Design Academy in de Witte Dame. Daar was beeldend kunstenaar Bert Hermens onze eerste bevlogen spreker. Bert was de bedenker van de naam Witte Dame voor de oude Philipsfabriek aan de Emmasingel. Hij pleitte voor behoud van het gebouw en was mede de oorzaak, dat diverse stakeholders kozen voor revitalisering in plaats van sloop. Het was het begin van een gigantische herstructurering van de oude Philipsfabrieken in Eindhoven.

We zijn nu dus 20 jaar en zo’n 200 bijeenkomsten verder. Ons jubileumjaar laten we op vrijdag 5 januari beginnen met onze altijd gezellige nieuwjaarsbijeenkomst. Je bent van 17.00 tot 20.00 uur welkom in het restaurant Senora Rosa aan de Edenstraat 13. Rosa wil de Nederlander opvoeden naar Spaanse eettraditie. Dat houdt in dat lekker eten en drinken tot de belangrijkste dingen in het leven behoren. Dat willen we dan ook graag met jullie doen, op weg naar het jubileum.

Met vriendelijke groet

Hans van den Oord

voorzitter