Blog - laatste nieuws

The Hub zet deur voor Transmissie open. En daarna brengen we een bezoek aan jonge podiumkunstenaars

“Een uniek concept in Nederland.”

In de regio Eindhoven wonen zo’n 5.000 internationale kenniswerkers ofwel expats. En dan hebben we het nog niet over de vele duizenden buitenlandse studenten, die hier hun kennis komen opdoen. Speciaal voor deze mensen en hun familie zet de stichting The Hub Eindhoven zich in voor hun socialisatie en integratie in Eindhoven. Drie jaar geleden opende de stichting een activiteiten- en ontmoetingsruimte in de voormalige Ford-garage  aan de Vestdijk. En dat is de plek waar op vrijdag 30 oktober de volgende bijeenkomst van stadssociëteit Transmissie plaats vindt.

In The Hub wordt met veel enthousiasme door de doelgroep zelf en met eigen middelen hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit bottom-up initiatief. Voor de lange termijn wordt gedacht aan een groter internationaal verband, waarvan The Hub dan een onderdeel is. In die filosofie heeft vorig jaar het Holland Expat Centre South er al haar deuren geopend. Samen en met enkele andere dienstverleners aan de Vestdijk wordt momenteel gewerkt aan de totstandkoming van een ‘International Boulevard’. Deze zogenaamde ‘landingsbaan’ voor expats heeft een one-stop-shop-gedachte voor het regelen van alle voor expats relevante zaken. “Een uniek concept in Nederland”, zeggen de vrijwilligers van The Hub.

Los van de ‘International Boulevard’ is The Hub ook een onderdeel van het voormalige Van der Meulen Ansems-terrein. Dit gebied is twee hectaren groot en wordt – in afwachting van een definitieve bestemming – een tijdelijke evenementenlocatie. Een gebiedsmanager moet ervoor zorgen dat de gebouwen, zoals het oude Luciferfabriekje en de verpleegstersflat, weer tot leven worden gebracht.

Tijdens de bijeenkomst van vrijdag 30 oktober zal bestuurslid Gerrit van der Beek van de stichting The Hub ons rond 18.00 uur bijpraten over deze voor Eindhoven belangrijke ontwikkelingen. Tevens is er daarna de mogelijkheid van een rondleiding door Joost van Dijck, één van de oprichters van de stichting. De deur van The Hub staat al vanaf 17.00 uur voor ons open.

En daarna een bezoek aan jonge podiumkunstenaars

Aansluitend aan het bezoek aan The Hub bestaat de mogelijkheid voor de leden van Transmissie om de presentatie bij te wonen van de stichting Steunpilaar, die zich gaat richten op de ondersteuning van talentvolle podiumkunstenaars in deze regio. Het toeval wil dat die presentatie plaats vindt in de voormalige garage van Van der Meulen-Ansems, die grenst aan de ruimte van The Hub. De oversteek is dus al eens gemakkelijk en snel gemaakt.

De nieuwe stichting is een voortzetting van de stichting Steunpilaar Plaza Futura. Zij heeft nu contact gezocht met nagenoeg alle opleidingen en podia, die zich bezig houden met podiumkunsten in de breedste zin van het woord. Er wordt die avond een gevarieerd programma geboden met drie korte optredens van jonge theatermakers en van de nieuwe Brabantse band The Moods. Rondom deze optredens is er ook nog een expositie van werken van twee doorgewinterde kunstenaressen. Zij tonen een doorsnee van hun werken van de laatste twintig jaar.

Deze avond duurt tot 23.00 uur. Omdat de organisatie ook de inwendige mens niets tekort wil laten komen, wil zij graag weten op hoeveel gasten ze kan rekenen. Daarom word je verzocht je komst (en dat van je eventuele partner) te melden via suzanne.keuning@gmail.com.