Blog - laatste nieuws

Thijs Slegers wil volledige openheid PSV

Transmissiebijeenkomst is op donderdag 21 april; inloop vanaf 17 uur, presentatie om 18 uur

We zijn een goede maand verder en er is veel gebeurd na de uitnodiging voor de bijeenkomst waar Thijs Slegers ons zou bijpraten over het pr- en mediabeleid van PSV. Het goede nieuws is dat Thijs Slegers weer volledig is hersteld. Minder is dat PSV inmiddels niet meer mee doet in de Champions League en in de Nederlandse competitie in de achtervolging op Ajax moet…

Opvallend blijft dat de media een positieve houding ten aanzien van PSV hebben aangenomen. Vraag is of dat louter en alleen te maken heeft met de resultaten van PSV of eventueel ook door het aanstellen van Thijs Slegers als manager Mediazaken. Thijs Slegers (39) verwisselde in juli het notitieblokje van Voetbal International voor een kantoor in het Philips Stadion. Sommigen spraken van de ‘opmerkelijkste transfer in de voetbalzomer van 2015’. En dat was het waarschijnlijk ook, want Slegers was toch die kritische PSV-watcher, die regelmatig snoeihard uithaalde naar alles en iedereen in die club.

Die Thijs Slegers is onze gast tijdens de komende bijeenkomst van Transmissie op donderdag 21 april. Let wel: niet op een vrijdag, maar op een donderdag. Het wordt weer een bijeenkomst op locatie, want we treffen Thijs in stadionbar De Aftrap, schuin tegenover het Phillips Stadion (Mathildelaan 12, kruispunt Mathildelaan – Elisabethtunnel).

De in Veldhoven woonachtige Slegers heeft ongeveer 20 jaar in de journalistiek achter de rug. Hij begon als medewerker bij het ED, belast met amateurvoetbal. Daarna maakte hij de overstap naar De Telegraaf en veertien jaar geleden kwam hij in dienst van VI. En daar kwam juli 2015 een einde aan, toen algemeen-directeur Toon Gerbrands hem benaderde voor de functie van manager Mediazaken. Het kostte hem een paar slapeloze nachten, voordat hij een positieve reactie gaf.

“Ik heb het hier enorm naar mijn zin”, zegt Slegers nu. “Ik werk dagelijks nauw samen met Gerbrands, technisch-directeur Marcel Brands en hoofdcoach Phillip Cocu. Ik streef ernaar om van PSV een heel toegankelijke club te maken. Het gaat bij mij om openheid en transparantie. En dat geldt niet alleen voor positieve zaken. Nee, ook de negatieve kwesties moet je durven communiceren. Denk aan het wegblijven op de training van Locadia en aan de twee spelers, die in december een nacht in de politiecel doorbrachten. Dat zijn zaken, waarmee we heel open zijn geweest.” Alles is erop gericht om de publicitaire regie in eigen hand te houden. En dat lijkt aardig te lukken.

Gezien het onderwerp en de locatie rekenen we op de komst van vele leden.

Met Transmissiegroeten,
namens het bestuur

Jan van Gijzel
secretaris