Blog - laatste nieuws

Transmissie bezoekt ‘Theater van het Jaar’

Eindhoven en de regio staan er op vele fronten heel goed voor. Er wordt stevig aan de weg getimmerd en dat leverde eerder al prijzen op als ‘Slimste regio’ en ‘Beste winkelstad’. Zeer recent is daar weer een mooie erkenning bij gekomen, want op 26 januari werd het Parktheater uitgeroepen tot ‘Theater van het Jaar’. Deze uitverkiezing kwam op het conto van de leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten.

Voor ons is dat een goede reden om op vrijdag 27 maart op bezoek te gaan bij Giel Pastoor, de trotse directeur van het Parktheater. De Eindhovense schouwburg liet gerenommeerde cultuurpaleizen als De Meervaart (Amsterdam), Chassé Theater (Breda) en Luxor Theater (Rotterdam) achter zich. In het juryrapport werd het Parktheater geroemd om zijn gastvrijheid. “Zowel het publiek als de bespeler voelt zich er thuis door de  warme en persoonlijke ontvangst. Dankzij de professionele en betrokken medewerkers zijn zowel het serviceniveau als de technische faciliteiten uitstekend op orde. Daarnaast is er binnen de organisatie veel ruimte voor inspiratie. Bijzonder is het eigen innovatiefonds en -programma, waarmee theater dichter bij de mensen wordt gebracht en de mensen dichter bij het theater”, aldus het juryrapport, waarin directie en staf ook nog geprezen worden voor het feit, dat ‘ze nét even buiten bestaande kaders durven te denken’.

Giel Pastoor, sinds 2007 directeur van het theater, is natuurlijk bijzonder in zijn nopjes met de prijs, hoewel die voor hem niet helemaal als een verrassing kwam. “We zijn immers al voor het vierde jaar genomineerd. Maar we hadden ons geen mooiere kroon op ons 50-jarig jubileum kunnen wensen”, zo zegt hij. De prijs is een kunstwerk van Carla-Janssen-Höfelt in de vorm van een stoel, die een plaatsje in de foyer heeft gekregen.

Dat kunstwerk kunnen we vrijdag 27 maart dus bewonderen, als we vanaf 17.00 uur afdalen naar het Theatercafé. Giel Pastoor zal ons daar rond 18.00 uur vertellen wat die prijs met hem en zijn medewerkers doet. En natuurlijk zal hij aangeven dat het Parktheater zich verder wil ontwikkelen, want de directeur wil nog veel meer Eindhovenaren binnenhalen.

We rekenen weer op een flinke belangstelling.

Met Transmissiegroeten
Jan van Gijzel
secretaris