Blog - laatste nieuws

Transmissie brengt bezoek aan Natlab

Schrijf maar in de agenda: vrijdag 29 november bezoek aan Natlab. We gaan op Strijp S (aan de Kastanjelaan) kijken hoe Plaza Futura, Filmplatform Broet Basement en Baltan Laboratories daar sinds een maand gehuisvest zijn. Dus Transmissie gaat opnieuw ‘op locatie’.

De verhuisplannen van Plaza Futura waren als een gebed zonder end. In de Eindhovense politiek circuleerden enkele jaren tal van voorstellen: sommige hadden te weinig steun, andere werden weer teruggenomen. Intussen vond een groot aantal trouwe bezoekers dat helemaal niet erg, want die wilden niet weg van de Leenderweg. Maar vorig jaar viel toch het kwartje en werd alles ingezet op het voormalige Natuurkundig Laboratorium van Philips op Strijp S. De verbouwing kostte niet minder dan 14 miljoen euro. Het pand herbergt nu vijf filmzalen, een multifunctionele theaterzaal, een restaurant met twee etages en een kelder voor filmopnamen en voorstellingen.

Het NatLab is vorige maand officieel in gebruik genomen. En hoewel er nog steeds geluiden zijn over een jammerlijk vertrek vanaf de Leenderweg, zijn de reacties tot nu toe overwegend (zeer) positief. Verantwoordelijk wethouder Mary-Ann Schreurs had het er zelfs over, dat ‘het gebouw past als een handschoen’. Er zijn bezoekers die trots uitstralen en het een verrijking voor de stad Eindhoven noemen. Oud-NatLab-werknemers zijn blij dat veel bestaande elementen bij de verbouwing gespaard zijn.

We gaan dus vrijdag 29 november kijken of onze gevoelens passen bij al die positieve geluiden. We worden er vanaf 17.00 uur verwacht. Na een korte inleiding om 18.00 uur door Plaza Futura-directeur Pauline Terreehorst krijgen we een rondleiding door het gebouw. Daarna is nog ruimte voor de afsluitende borrel.

Wij menen dat dit weer een activiteit is, die veel belangstelling verdient.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris