Blog - laatste nieuws

Transmissie duikt in de mode tijdens Design Week

Eindhoven staat binnenkort weer geheel in het teken van de Dutch Design Week. Op vele tientallen plekken in de stad kunnen we van 18 tot en met 26 oktober weer de mooiste dingen zien. Voor Transmissie is het een goede traditie om de DDW tot onderdeel van haar programma te maken. Dat doen we nu dus weer, maar dat heeft wel tot gevolg dat we elkaar niet op de laatste vrijdag van de maand treffen, maar al op vrijdag 24 oktober. En dan nemen we – heel verrassend – een duik in de mode. We zijn uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het evenement ‘Modebelofte‘ in het pand van de Bongo aan het Stratumseind 34-36, naast de Oude Rechtbank.

Die uitnodiging hebben we ontvangen van initiatiefnemer Ellen Albers, die aan de Kleine Berg furore maakt met haar conceptstore ‘You are here’. Zelf zegt ze daarover:  “‘You are here’ is een bijzonder originele conceptstore, die elk half jaar van thema wisselt. Jonge en bekende ontwerpers werken dan samen om het beeld en interieur van de winkel volledig te veranderen. De collecties wisselen daarom ook iedere keer. Het beeld is steeds heel verrassend, nieuw en gedurfd! ‘You are here’ biedt eigentijdse en onderscheidende collecties voor vrouwen en een klein assortiment voor mannen, vernieuwende accessoires en designproducten en daarnaast nog kunst van jonge kunstenaars.”

Ellen Albers en haar team willen nu met ‘Modebelofte’ de discipline modevormgeving een speciale plek geven binnen de Dutch Design Week. Ze heeft het evenement de titel ‘Verleidende voorhoede’ meegegeven, waarmee ze het belang wil onderstrepen van de pionierende creativiteit van jonge talenten. Niet minder dan 25 pas afgestudeerde talenten uit onder meer Londen, Berlijn, Amsterdam, Antwerpen, Den Haag en Arnhem laten die vrijdagavond zien wat zij ontworpen hebben door te experimenteren met technieken, materialen en vormen. Ook hier ligt het accent op innovatie.

We kunnen hier spreken van een bijzonder initiatief, waarvan kenners zeggen dat het alleszins de moeite waard is om bij die presentatie aanwezig te zijn. We verzamelen vanaf 17.00 uur in de Oude Rechtbank, waarna we rond 18.00 uur door Albers ontvangen worden in de Bongo.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel
Secretaris

PS: Begin dit jaar namen we het initiatief voor een Nieuwjaarsborrel. Dat was een groot succes, want tientallen leden wisten de weg naar de Oude Rechtbank te vinden. Daarom zetten we deze activiteit weer op de agenda. Houd daarom vrijdag 2 januari vrij!