Blog - laatste nieuws

Transmissie duikt in het vastgoed…

Bekende naam… Foolen & Reijs Vastgoed?

Heeft u ooit gehoord van Lee Foolen en Marc Reijs? Als het antwoord ontkennend is, moet u toch even de bijeenkomst van stadssociëteit Transmissie op vrijdag 29 maart bijwonen. Deze jonge Eindhovense ondernemers transformeren sinds enkele jaren op vele plekken in de stad onder meer kantoorpanden in appartementen en studio’s, veelal voor studenten en expats.

Het tweetal werkt onder de naam Foolen & Reijs Vastgoed. De crisis in de bouwsector lijkt (vooralsnog) aan hen voorbij te gaan. Ze opereren nagenoeg uitsluitend in Eindhoven, zodat ze op de hoogte blijven van de plaatselijke marktontwikkelingen. Voor Foolen en Reijs moet Eindhoven een mooi werkgebied zijn, want er staan links en rechts nogal wat kantoorpanden leeg. Overigens hebben ze niet alleen oog voor kantoorgebouwen, want ook een garagebedrijf en horecapanden wisten zij tot appartementen om te bouwen.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf honderden design startersappartementen opgeleverd aan onder meer Zeelsterstraat, Boschdijk, Kloosterdreef/Europalaan, Franz Léharplein, Hertogstraat, Aalsterweg en Cassandraplein. Een groot deel hiervan wordt verhuurd via professionele verhuurders, die direct contact hebben met de TU/e, Fontys en kennisbedrijven. Onderdeel van hun filosofie is, dat ze werken met regionale aannemers om de lokale economie te steunen en het woon/werkverkeer te verminderen.

Recent werd bekend dat Foolen & Reijs Vastgoed het voormalige kantoorpand van Price Waterhouse Coopers op de hoek Beukenlaan/Cederlaan gaat verbouwen tot 192 zelfstandige woonruimtes. Hier kunnen begin 2014 studenten van de TU/e en de Design Academy terecht. Enkele maanden geleden maakten ze bekend, dat ze in het oude Fortispand op het hoek Edenstraat/Hoogstraat 138 studio’s voor studenten gaan vestigen.

Vrijdag 29 maart horen we meer…

Het is duidelijk dat Foolen en Reijs twee ondernemende types zijn. Hoe ze dat allemaal precies aanpakken, zullen ze vrijdag 29 maart vertellen. De bijeenkomst in het Stadspaviljoen begint als gewoonlijk om 17.00 uur. Onze gasten komen een uur later aan het woord. We rekenen weer op een flinke belangstelling.