Blog - laatste nieuws

Transmissie gaat op bezoek bij HC Oranje-Rood

Sportief gezien was zondag 8 mei het hoogtepunt van dit jaar van de stad Eindhoen, want zowel de voetballers van PSV als de hockeyers van Oranje-Zwart werden die dag landskampioen. Voor de hockeyers was het tevens het laatste grote wapenfeit, want de naam Oranje-Zwart veranderde per 1 juli in HC Oranje-Rood door een fusie met EMHC. Bij die nieuwe club gaan we vrijdag 30 september op bezoek.

Een fusie is doorgaans een zeer emotionele aangelegenheid. Bij zowel EMHC als Oranje-Zwart zijn zeker ook stevige discussies gevoerd, maar toch zeggen betrokkenen dat het fusiebesluit zeer soepel tot stand is gekomen. Er waren vijf jaar geleden ook wel wat redenen om gezamenlijk op te trekken, want beide clubs kampten met name met accommodatieproblemen: tekort aan velden en verouderde clubhuizen. Al snel nadat de gesprekken op gang kwamen, werd bekend dat de provincie een flinke duit ter beschikking wilde stellen voor de bouw van een nieuw clubhuis. Het slotstuk was dat beide ledenvergaderingen van harte met de fusie instemden. “Een waanzinnig mooie kans”, zo werd uitgesproken.

Onder leiding van de nieuwe voorzitter Frans van Duivenboden is een hockeyclub ontstaan van 2.500 leden, daarmee behorend tot de drie grootste verenigingen van ons land. Zij kunnen sinds 1 september gebruik maken van een prachtig, fonkelnieuw clubhuis met drie verdiepingen. Het horecadeel is een grote ruimte, waarin sfeer is gecreëerd door de inrichting van verschillende hoekjes. Op de plafonds zijn foto’s van in het verleden behaalde successen afgebeeld. Aan het paviljoen is een tribune verbonden, die plaats biedt aan 1.600 mensen.

Tijdens ons bezoek aan HC Oranje-Rood worden we ontvangen door Simon van de Boomen, de laatste voorzitter van Oranje-Zwart. Hij vervangt Oranje-Rood-voorzitter Van Duivenboden, die op dat moment in het buitenland verblijft. Van de Boomen zal rond 18.00 uur ingaan op een aantal facetten van de fusie. Daarna kunnen we tijdens een rondleiding het gehele gebouw bewonderen.

De bijeenkomst in het clubhuis in het sportpark in Genneper Parken begint zoals gewoonlijk om 17.00 uur. We gaan ervan uit dat veel leden van Transmissie geïnteresseerd zijn in het fusieverhaal en mede daarom graag een kijkje willen nemen.

Met Transmissiegroeten
Jan van Gijzel
secretaris