Blog - laatste nieuws

Transmissie gaat op bezoek bij het Blue Collar Hotel

Waar de bouw van grote hotels doorgaans groot nieuws zijn voor de plaatselijke media, is de komst van het Blue Collar Hotel gepaard gegaan zonder het lawaai van veel toeters en bellen. Dat neemt niet weg dat het hotel natuurlijk wel enige aandacht heeft gehad. En dan lees je dat er in het Klokgebouw op Strijp S ruimte gemaakt is voor niet minder dan 186 slaapplaatsen. Dat is gewoon een groot hotel, denk je dan, en daar moeten we als Transmissie dus een kijkje gaan nemen. Dat doen we daarom op vrijdag 28 november.

“Het moet vooral niet te netjes worden”, riep exploitant Bart van den Dijssel medio dit jaar. Hij was toen volop bezig met de verbouwing, die erop gericht was dat het Blue Collar Hotel begin september zijn deuren zou kunnen openen. Hij vond dat je mocht zien, dat het om een voormalig fabrieksgebouw gaat. Het moest vooral rauw en industrieel zijn. Dat past ook wel bij Van den Dijssel, want hij was immers de laatste eigenaar van het café Thunder Roadhouse op het Stratumseind.

Het Blue Collar is een budgethotel, een goedkope overnachtingsplek dus voor backpackers en bezoekers van evenementen op Strijp S. Eigenlijk bestaat het uit twee delen: een hostel met een gemengde slaapzaal, een damesslaapzaal en vierpersoonskamers en een hotel met twee- en vierpersoonskamers en suites. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel beschikt verder onder meer nog over een groot terras, een ruime entree met restaurant en bar, een concertzaal en een vergaderzaal. De ingang is aan de kant van de parkeergarage.

Kortom, er is voldoende te zien en te bepraten. Dat gebeurt dus op vrijdag 28 november. We worden er vanaf 17.00 uur in de hotelbar verwacht. Om 18.00 uur volgt de rondleiding en daarna gaan we nog even door aan de bar. De drankjes zijn als gewoonlijk voor eigen rekening.

Het Blue Collar Hotel is een bijzondere plek in Eindhoven, dus de moeite van een bezoek alleszins waard.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel
Secretaris

PS: Houd vrijdag 2 januari vanaf 17.00 uur vrij voor de Nieuwjaarsborrel van Transmissie. Nadere informatie volgt nog.