Blog - laatste nieuws

Transmissie gaat worstenbroodjes eten bij Houben

Het Houben Worstenbroodje. Onthoud die naam! Want hoe jong dit Eindhovens lekkernij ook is, het gaat nu al Europa door. Transmissie biedt haar leden op vrijdag 29 mei de gelegenheid om dit worstenbroodje te gaan proeven. We gaan die dag namelijk op bezoek bij de bakkerij van Bart Houben op de hoek Hobbemastraat-Jeroen Boschlaan in Tongelre.

Bart Houben is een nazaat uit de bekende Houben-dynastie, die vroeger in Eindhoven enkele brood- en banketwinkels had. Hij had destijds geen enkele goesting om de zaak over te nemen en zocht zijn heil in marketing en evenementen. Zo kwam hij ook in contact met citymarketingorganisatie Eindhoven365. Vandaaruit kwam de vraag of Houben voor het evenement het Wonder van Eindhoven in Amsterdam 200 worstenbroodjes wilde maken. Zijn vader haalde het familierecept uit 1935 boven water en gaf zoon Bart de 200 worstenbroodjes mee. En dat ze lekker waren, heeft hij geweten. Een daar aanwezige functionaris van Eindhoven Airport wilde het Houben Worstenbroodje meteen op de menukaart van het vliegveld.

Bart Houben zag na het Amsterdamse avontuur in één keer een hele wereld open liggen. Hij begon klein in een pand aan het Hoogstraat en zit sinds begin april (groot) in het pand aan de Hobbemastraat, waarin vader Houben vroeger nog zijn nering had. Op de gevel staat ook groot: ‘WA? Houben Worstenbroodje’. In het pand worden dagelijks meer dan duizend worstenbroodjes met de hand gemaakt door gepensioneerde bakkers. Intussen levert hij zijn verse producten aan onder meer Hanos, Albert Heijn XL, Van de Valk, Koningshof, Usine en De Herdgang (PSV). Sinds twee weken staat hij – op uitnodiging – ook met een foodtruck op de Wereldtentoonstelling in Milaan.

Wij gaan dus vrijdag 29 mei het Houben Worstenbroodje proeven. Bart Houben ontvangt ons vanaf 17.00 uur in zijn bakkerij-annex-winkelpand aan de Hobbemastraat. Nadat hij rond 18.00 uur zijn verhaal gedaan heeft, krijgen we ook een rondleiding. Daarna is nog volop tijd voor een consumptie. Van de Transmissieleden wordt verwacht, dat ze bij binnenkomst tien euro in een pot storten, waarna ze verder vrij kunnen drinken (bier, wijn en fris) en ook nog kunnen genieten van verschillende worstenbroodjes: gewoon, vegetarisch en kip.

Transmissie blijft verrassen, dus kom de 29e naar Houben in Tongelre.

Met vriendelijke groet,
Jan van Gijzel
secretaris

Voedselbank bestaat 10 jaar

De Voedselbank Eindhoven bestaat binnenkort tien jaar. In het kader van dit jubileum houdt het bestuur vrijdag 12 juni vanaf 17.00 uur een bijeenkomst in de Fifth NRE aan de Nachtegaallaan. Daar zullen naast een aantal hoogwaardigheidsbekleders ook de 150 vrijwilligers en 200 sponsors aanwezig zijn. Natuurlijk zijn er enkele sprekers en is er de presentatie van de promotiefilm van de Voedselbank, gemaakt door studenten van de Fontys Hogescholen.

Belangstellende leden van Transmissie zijn op deze bijeenkomst van harte welkom.