Blog - laatste nieuws

Transmissie in kader DDW naar modeshow in voormalig V&D

Geacht Transmissielid,

De eerstkomende bijeenkomst van Transmissie is een heel bijzondere. We gaan vrijdag 27 oktober om 17.00 uur namelijk naar het voormalige pand van V&D, waar we in het kader van de Dutch Design Week gaan kijken naar de presentatie van Modebelofte. Het is opnieuw een project van de Eindhovense onderneemster Ellen Albers. Ze is er weer in geslaagd een groot aantal net-afgestudeerden van allerlei academies uit binnen- en buitenland naar Eindhoven te halen om hier hun ontwerpen te tonen.

Ellen Albers zoekt ieder jaar een bijzondere locatie voor de presentatie. Drie jaar geleden waren we daar ook bij aanwezig, toen nog in een leeg cafépand aan het Stratumseind. Nu doet ze het in een volledig gestript pand. De liften, roltrappen en elektriciteit waren er allemaal uitgehaald. In goed overleg met de brandweer zijn nu passende veiligheidsmaatregelen getroffen. Er mag ook alleen maar gebruik gemaakt worden van de begane grond, zo’n 2.500 vierkante meter.Transmissielid Bart Houben verzorgt er de catering. Hij laat vrijdag schalen met mini-worstenbroodjes rond gaan.

Spreker tijdens deze bijeenkomst is Bart Meijer, manager van damesmodezaak Queen of the South en voorzitter van de Stichting Detailhandelsplatform Binnenstad Eindhoven (SBDE). Meijer staat mede aan de basis van de Binnenstadvisie van de SBDE. Daaraan is anderhalf jaar gewerkt door alle bij de binnenstad betrokken partijen. De ondernemers willen snel actie, dus dat er direct begonnen wordt met de vervanging van de bestrating. Ook hebben de 2.100 ondernemers en pandeigenaren afgesproken om jaarlijks samen 800.000 euro te investeren in extra activiteiten in het centrum.

Deze bijzondere bijeenkomst in het V&D-pand aan de Rechtestraat begint als gewoonlijk om 17.00 uur. We verzamelen bij de bar van Bart Houben. De drankjes zijn voor eigen rekening. Houben houdt zijn bar voor ons  tot 20.00 uur open.

Gezien het aparte karakter van deze activiteit rekenen we weer op een flinke belangstelling.

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel