Blog - laatste nieuws

Transmissie ontmoet directeur Marathon

DLL Marathon Eindhoven heeft een totaal nieuwe outfit gekregen: de organisatie is overgegaan in handen van het Belgische sportmarketingbedrijf Golazo Sports SX, het parcours is compleet vernieuwd, er is een nieuwe afstand (10 km.) bijgekomen en er wordt een recordaantal van 24.000 lopers verwacht. Voor het bestuur van Transmissie was dat voldoende reden om Marathon-directeur Edgar de Veer te vragen het verhaal achter die vernieuwingen voor ons uit de doeken te doen. Hij heeft ons laten weten graag een presentatie te willen geven. Dat doet hij vrijdag 25 september in het Stadspaviljoen aan de Alb. Thijmlaan in Eindhoven, waar we zoals gewoonlijk vanaf 17.00 uur bij elkaar komen.

Dit jaar 32e editie

Zondag 11 oktober vindt de 32e editie plaats van DLL Marathon Eindhoven. Voor het eerst is de organisatie van dit grootste Brabantse sportevenement in handen van Golazo Sports uit België, dat bezig is de hele Nederlandse loopmarkt over te nemen. In België zelf organiseert Galazo ongeveer 200 sportevenementen. Pikant detail is dat de marathon in Eindhoven dit jaar ook geldt als het Belgisch kampioenschap.

Het evenement trekt jaarlijks zo’n 200.000 kijkers. Tot vorig jaar schreven ongeveer 18.000 lopers in, verdeeld over vijf afstanden. Daar is nu dan de 10.000 meter bijgekomen en die afstand blijkt meteen al zo populair, dat het veld zal groeien naar 24.000 lopers.

De toeschouwers stonden altijd rond een parcours van 21.1 kilometer, dat de marathonlopers tweemaal moesten afleggen. Nieuw is nu dat de lopers de afstand van 42.195 meter op 11 oktober  in één ronde afleggen. Dat is een langgekoesterde wens van velen. Het betekent dat het eerste deel van het parcours de deelnemers leidt langs onder meer het Philips Stadion, Strijp S, Evoluon, Hovenring, High Tech Campus en Genneper Parken. Bij de Montgomerylaan sluit de route aan op het bestaande parcours van de halve marathon. De finishlijn ligt ook dit jaar weer op de Vestdijk.

Edgar de Veer maakt ons tevens deelgenoot van de verdere plannen van DLL Marathon Eindhoven. Zoals eerder dit jaar bij de ontvangst door PSV-directeur Toon Gerbrands in het Philips Stadion gebeurde, vindt ook deze bijeenkomst plaats in samenwerking met de Eindhovense Persclub. Daar kwamen meer dan honderd personen op af.

Wij rekenen daarom ook ditmaal op een grote belangstelling.

Met Transmissiegroeten
Jan van Gijzel
secretaris