Blog - laatste nieuws

Transmissie over culinair Wielewaal

Geacht Transmissielid,

Eindhoven wordt steeds meer een toeristenstad, zo berichtte deze week het Eindhovens Dagblad. De aantrekkelijkheid van de stad wordt voor een belangrijk deel verklaard door de vele evenementen, die hier door het jaar heen plaats vinden. En elke keer duikt er weer een nieuw evenement op, zoals begin mei ‘Wielewaal Invites’. Daar schuilt een intrigerend culinair feestje achter. Intrigerend, zowel om de locatie als om de culinaire inhoud. Transmissie wil proberen wat van die geheimen te ontsluieren en ontvangt daarvoor vrijdag 31 maart Maarten Strijbosch. Plaats van handeling is jazz-café The Fifth op het NRE-terrein.

Maarten Strijbosch is als Chief executive officer de grote man bij No Xcuse Events, de organisatie achter het evenement op De Wielewaal. Dat landgoed is vooral bekend geworden als het woonverblijf van ‘onze eigen’ Frits Philips. Hij liet in 1934 een groot landhuis neerzetten in het 325 hectaren grote bosgebied. Frits Philips heeft er gewoond tot aan zijn dood in 2005, ruim zeventig jaar dus. Je moest tot de uitverkorenen behoren om met Frits een tocht over zijn landgoed te kunnen maken. Na diens overlijden verkocht de familie het gebied aan de Oisterwijkse textielhandelaar Marc Brouwers, die zijn bezit vorig jaar weer in de verkoop heeft gezet.

Maar tussen 5 en 22 mei gaan de poorten van De Wielewaal open voor degenen, die tijdens het culinaire evenement gaan dineren of lunchen. Ze worden daar dus ontvangen door Maarten Strijbosch en zijn staf van zeven personen, allemaal uit Eindhoven of in ieder geval met een groot Eindhovens ‘hart’. Strijbosch zet tijdens zijn evenement hoge kwaliteit in. Zo staat op 5 en 6 mei eigenaar/chef kok Soenil Bahadoer van het tweesterrenrestaurant De Lindehof uit Nuenen in de keuken. Ook zijn collega Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre komt met zijn team koken, terwijl Karin Smits van De Luytervelde eveneens verschijnt met haar keukenbrigade. Hetzelfde geldt voor Maison van den Boer.

Maarten Strijbosch zal ons allemaal haarfijn uitleggen wat zijn filosofie is en wat zijn bezoekers allemaal te wachten staat. Want dat is meer dan alleen eten en drinken. Hij doet dat dus op vrijdag 31 maart om 18.00 uur. De deur van The Fifth gaat om 17.00 uur voor ons open.

Eigenaar Hein van Stiphout van The Fifth laat ons nog weten dat er die avond vanaf 21.00 uur een optreden is van The Fifth Groove Band met swingende funky- en jazzy-muziek. En wij maken iedereen er nogmaals op attent dat de twee eerstvolgende bijeenkomsten van Transmissie in verband met feestdagen plaats vinden op de vrijdagen 21 april en 19 mei. Noteren dus!

Met Transmissiegroeten

Jan van Gijzel

secretaris