Blog - laatste nieuws

We gaan kijken achter schermen van Studio040

Geacht Transmissielid,

Het is een plek waar je nooit komt, maar waarmee je – als je wilt – elke dag contact kunt hebben: de ruimte waar vandaan Studio040 zijn radio- en tv-uitzendingen verzorgt. Vanaf vrijdag 30 april hoeft die studio voor een Transmissielid geen geheimen meer te hebben. We hebben namelijk een hele goede reden om een bezoek te brengen aan Studio040, want de lokale omroep zit sinds enkele maanden in het Designhuis aan het Stadhuisplein.

Studio040 begon in december 2010 programma’s te maken in een achteraf gelegen ruimte aan de Ruysdaelbaan in Tongelre. De verhuizing was dringend noodzakelijk vanwege de steeds verdergaande professionalisering van de omroep. Er staan inmiddels acht personen op de loonlijst, die zich laten bijstaan door stagiaires van de opleiding in Tilburg en tientallen enthousiaste vrijwilligers. In de studioruimte wordt onder meer gewerkt met professionele apparatuur, die onlangs is overgenomen van Q-Music. Studio040 is in 2015 niet voor niets uitgeroepen tot Lokale omroep van het jaar. De zender is inmiddels ook te ontvangen in Geldrop-Mierlo, Veldhoven, Best, Nuenen en Valkenswaard. Alles staat onder de bezielende leiding van directeur Michiel Bosgra.

De gemeente heeft het beheer van het Designhuis in handen gelegd van de stichting Ruimte. In het pand huist ook de stichting Cultuur Eindhoven. De stichting Ruimte is van plan de voormalige rechtszaal om te bouwen tot televisiestudio. De gebruikers van het pand worden in de gelegenheid gesteld gezamenlijk nieuwe concepten voor televisie-online te ontwikkelen. Daar worden ook studenten van Fontys, TU/e en Design Academy bij betrokken.

Op vrijdag 30 april gaan we daar dus een kijkje nemen. De deur van het Designhuis gaat om 17.00 uur voor ons open. In de hal wordt daar het eerste drankje aangeboden door Studio040. De rest is voor eigen rekening. Rond 18.00 uur maakt directeur Michiel Bosgra ons deelgenoot van de werkwijze van de omroep en ook van de verdere plannen. Vervolgens zullen we in twee groepen door het gebouw geleid worden. Zoals gewoonlijk worden ook hier hapjes geserveerd. De deur gaat om 21.00 uur weer op slot.

Natuurlijk hopen wij én de medewerkers van Studio040 natuurlijk op een flinke belangstelling.

Met Transmissiegroeten
Jan van Gijzel
secretaris