Blog - laatste nieuws

We gaan kijken in de innovatiekeuken van Ad van Berlo

De januari-bijeenkomst van Transmissie staat geheel in het teken van innovatie. We gaan vrijdag 26 januari namelijk op bezoek bij het meest innovatieve bedrijf van Nederland: design- en innovatiebureau VanBerlo. Het bedrijf van Ad van Berlo huist sinds juli in de voormalige energiecentrale van Philips op Strijp-T ofwel het Innovation Powerhouse, langs de Beukenlaan. Het heeft daar de beschikking over 2.500 vierkante meter werkruimte.

Het bureau heeft meer dan negentig medewerkers op de loonlijst staan. Mede omdat daar nogal wat buitenlanders onder zitten, is de voertaal op de werkvloer Engels. Dat is tevens van belang vanwege de vele internationale contacten. Omdat Van Berlo zich zelf niet zo’n manager voelt, heeft hij die functie acht jaar geleden overgedragen aan zijn toenmalig operationeel directeur Thomas Paulen. “Ik ben meer iemand die nieuwe dingen opzet en er een ander een succes van laat maken. Dat heb ik altijd gehad”, zo zei Van Berlo onlangs in het magazine Frits.

Bij de door AVROTROS geïnitieerde strijd om de Nederlandse innovatieprijzen is vooral de vernieuwing binnen een bedrijf onderzocht. Bij VanBerlo zit dat voor een deel in het gebouw zelf. “Daarnaast is er het voordeel, dat alles wat we doen per definitie nieuw is. Anders zouden klanten niet naar ons toekomen. Je moet jezelf elke keer opnieuw uitvinden. We zijn eigenlijk nooit blij met een eindresultaat, want het kan altijd een stapje beter. Dat geldt ook voor het werkproces. We kunnen altijd slimmer werken”, aldus Van Berlo bij de uitreiking van de nationale innovatieprijs.

Op Vrijdag 26 januari verzamelen we, op het ons bekende tijdstip van 17.00 uur,  bij brouwerij ”het Veem” Torenallee 86 en steken dan iets voor 6 over naar VanBerlo.
Daar worden we rondgeleid en toegesproken door Ad van Berlo zelf.

Voor de volledigheid nog even dit: Design en innovatiebureau VanBerlo heeft als adres Zwaanstraat 31A. Via de Zwaanstraat is ook het parkeerterrein bereikbaar. Voor degenen die het toch niet weten te vinden, het telefoonnummer is 040-2929090.
Het bestuur meent weer een programma te bieden, dat veel leden zal boeien.

Met Transmissiegroeten
Jan van Gijzel
secretaris