Blog - laatste nieuws

Zomergroet van Transmissievoorzitter

‘We ontvangen na 18 jaar nog steeds bevlogen sprekers’

Door een podium te bieden aan interessante sprekers over de ontwikkeling van onze stad en regio hopen wij krachten los te maken die Eindhoven sterker maken. Ook in het achttiende jaar van ons bestaan als stadssociëteit Transmissie waren de sprekers weer bevlogen en enthousiast over de toekomst van Eindhoven. Ik zet ze op een rijtje:

In januari sprak prof Bart Brouwers over de nieuwe journalistiek, die hij met zijn digitale nieuwsblad e52 is gestart. Focus ligt vooral op de economische ontwikkelingen en de rol van expats in Brainport.

In februari was Tanja Mlaker te gast. Zij verruilde haar topbaan als zakelijk manager van de Nationale Opera&Ballet voor de functie van directeur Eindhoven Cultuur. Zij neemt de taak van de gemeente grotendeels over en is vol vertrouwen om de torenhoge ambities van de gemeente te kunnen realiseren.

In maart praatte Lo Boelhouwers als ervaren Eindhovense evenementenmanager ons bij over de jongste aanpak van crowdmanagement bij grote evenementen. Hij kon toen nog niet weten dat hij in mei zijn expertise op dit gebied volop kon etaleren bij de viering van het landskampioenschap van PSV.

In april stonden wij in het PSV-supporterscafé De Aftrap, waar Thijs Slegers als communicatiemanager van PSV de nieuwe aanpak uit de doeken deed. Transparantie is het toverwoord bij de nieuwe communicatiestrategie van de landskampioen.

In mei demonstreerde de Eindhovense oud-Olympische zeiler Cees van Bladel in het buitenbad van de Tongelreep zijn innovatieve roeiboot. Deze boot is door zijn onderneming Volans ontwikkeld en in productie genomen. De boot is het ‘Hiswa Product van het jaar 2016’ en een voorbeeld van hoe samenwerking tussen kennisinstellingen als TU/e, ondernemingen als DSM en topsporters in de praktijk kan werken.

In juni gingen we met de door FC Eindhoven beschikbaar gestelde spelersbus naar de High Tech Campus, waar een businessmodel van nieuwe teelttechnologieën werd toegelicht (over innovatie gesproken!). Daarvandaan ging de reis naar theater de Schalm in Veldhoven, waar burgemeester Jack Mikkers met ons de discussie aanging over de samenwerking in Brainport op macroniveau en de verbinding van burgers op microniveau. Ook werd de exploitatie van het vernieuwde Schalmtheater uitvoerig toegelicht door directie-assistente Nancy van Dijk.

Kortom, tijd voor vakantie na zo’n keur van sprekers waar de innovatie afspat. Er gebeurt ontzettend veel in onze stad en regio. Wij willen onze leden daarbij zoveel mogelijk betrekken en hopen dat zij op hun beurt initiatieven nemen om onze stad sterker te maken.

Op donderdag 1 september (vanwege de opening op vrijdag van het nieuwe clubgebouw Oranje Rood) starten we weer met een nieuwe jaargang met de traditionele BBQ bij Stadspaviljoen in het Stadswandelpark. Zet deze datum alvast in uw agenda, de uitnodiging volgt nog.

Namens het bestuur van Transmissie wens ik jullie een prettige vakantie.

Hans van den Oord
Voorzitter