De “spotlights” op De Lichtjesroute!

Beste Transmissiërs,

Het wordt weer tijd voor Transmissie om vooruit te kijken naar de volgende ontmoeting, op vrijdag 30 september. Maar alvorens daar meer over te vertellen, willen we eerst terugblikken op onze laatste ontmoeting bij Café Eindhoven in de Lichttoren.

Geweldig bedankt dat jullie met zovelen zijn gekomen! Dankzij jullie was het een zeer geslaagde en gezellige avond waarna we alweer nieuwe leden hebben mogen inschrijven! Wel hebben we gemerkt dat Rob Bongers en zijn team nog in de opstartende fase verkeren. Daardoor hebben we jammer genoeg niet de kwaliteit van service, eten en prijsverhouding kunnen genieten die we gewend zijn.
Horecaman Bongers heeft in een gesprek met het bestuur de kritiek ter harte genomen en komt ons daarom tegemoet met een prijsverlaging van tien euro per persoon.
Daarnaast zijn al onze leden welkom voor een kopje koffie en gebak bij café restaurant Eindhoven. Op vertoon van deze email, krijgen jullie het gebakje bij de koffie van het huis.

‘Wat gaan we daarmee doen?’, was de vraag binnen het bestuur. ‘Geven we een ieder het tientje terug zodat het fluisterstil in jullie energierekening kan worden opgestookt, of stoppen we het in de grote Transmissiepot om later dit jaar een fantastisch warm jubileumfeest samen te kunnen vieren?’
U mag niet drie keer raden wat het is geworden..
Onze penningmeester Arie zal dit natuurlijk keurig in de boeken vastleggen. Dat scheelt met het jubileum toch weer een slok op een borrel, nietwaar?

Lichtjesroute!

Dan nu de ‘spotlights’ op vrijdag de 30ste. De Lichtjesroute!
Wie heeft de route niet ooit gereden? Achter dit jaarlijkse fenomeen rondom de bevrijding van onze stad, gaat een gigantische organisatie van menskracht en materieel schuil. Alles gebeurt door onbezoldigde vrijwilligers.
Wat moet er zoal gebeuren om vanaf 18 september tot de tweede zondag in oktober de Lichtjesroute te laten schijnen? Dat gaat voorzitter en mede-Transmissiër Ivo Baijens samen met Tits Bongers (coördinator) ons haarfijn vertellen.

Laat je muntstukken rollen

We zijn welkom in het hart van de vrijwilligersorganisatie in een oud schoolgebouw met een kleine kantine, dus niet in een officiële horecagelegenheid.
Trek daarom wat warms aan of neem het mee!
Natuurlijk zijn er drankjes en hapjes, maar er is geen kassavoorziening.
Goede nieuws is: per versnapering betalen we slechts twee euro.
Slechte nieuws is: we kunnen niet wisselen.
Dus: schud thuis je ‘piekpijp’ leeg en betaal contant, bij voorkeur in 1 of 2 euro munten. Geen beter doel om je munten te laten rollen dan voor de Vrienden van de Lichtjesroute!

Kortom:
vrijdag 30 september
Stichting De Lichtjesroute
Pastoriestraat 108 in Eindhoven
Inkom: vanaf 17.00 uur
Aanvang: 18.00 uur
Betaling contant

Tot dan!

Warme groet,
Marike, Arie, Suzanne, Hans, Lizette