Ietwat later dan gewend, maar we nodigen jullie uit voor een tweetal bijeenkomsten

‘Het mag niet uitmaken wie je bent’

Beste Transmissiërs,

We melden ons ietwat later dan jullie van ons gewend zijn, maar we zijn blij dat we jullie kunnen uitnodigen voor een tweetal bijeenkomsten!

Misschien weten jullie nog dat we eind vorig jaar jullie kennis wilden laten maken met het indrukwekkende verhaal van de joodse broertjes Lex en Edo Hornemann uit Eindhoven. We krijgen daartoe een herkansing!

Op vrijdag 10 juni gaat Martijn Docters, eigenaar van Doc’s Design, ons alles vertellen over zijn plan: de totstandkoming van het Hornemann Huis in onze stad. Dat wordt als het aan Docters ligt een soort museum met als leidraad de geschiedenis van de Eindhovense broertjes Hornemann uit Eindhoven. Zij werden in de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer van medische experimenten door de nazi’s en bruut vermoord. Docters is een achterneef van hen.
De plannen voor een Hornemannhuis zijn al een eind op streek, de speciaal hiertoe opgerichte stichting een feit. Hoog tijd dus dat we ons als betrokken Eindhovenaren laten bijpraten over dit mooie initiatief gestoeld op een diep droeve geschiedenis.

En omdat Docters alles pro bono doet, willen we jullie nadrukkelijk vragen om een vrijwillige bijdrage voor dit goede doel. Eigenaar van ‘t Rozenknopje Niek van de Klundert doet al mee: hij stelt zijn etablissement gratis voor ons beschikbaar. Geen contant op zak is geen probleem (en geen excuus), wij zorgen voor een werkende qr-code voor de donatie.
Kijk anders eens op: https://hethornemannhuis.nl/stichting/

Kortom:
Vrijdag 10 juni
Inloop: vanaf 17.00 uur
Aanvang: 18.00 uur lezing door Martijn Docters
Locatie: Café ‘t Rozenknopje, zaal boven
Adres: Hoogstraat 59 Eindhoven
Drankjes zijn voor eigen rekening, bittergarnituur natuurlijk niet.

Zo en wat is dan die tweede bijeenkomst? 
Zonder verder in detail te treden, is het wederom een bijzondere. Zo bijzonder dat je snel moet zijn, want, wie het eerst komt, het eerst maalt.
Maar we geven jullie twee kansen om het bij te wonen! Per avond is er plek voor 35 mensen.

Let wel op donderdag 30 juni en op donderdag 7 juli gaan de normaal voor buitenstaanders gesloten deuren van het bijzondere genootschap van de vrijmetselaren voor ons open. Dus broeders en zusters, wees snel met reageren!
Dat kan via:  info@transmissie-eindhoven.nl
(en vergeet dan natuurlijk niet om de datum naar keuze erbij te vermelden!)
Nadere informatie volgt uiteraard nog.

Wij hebben er zin in, jullie vast ook.
Tot dan!

Het bestuur van Transmissie,
Marike, Arie, Suzanne, Hans en Lizette