Ik versta U

Ik versta U

Beste Transmissiërs,

Queridos miembros,

尊敬的會員

Anggota yang terhormat,

Voor wie google translate nog niet heeft geraadpleegd, de laatste aanhef is in het Indonesisch. We hebben tegenwoordig vertaalsites, er is chat GPT maar hoe fantastisch – en in vele gevallen noodzakelijk – is het om de taal te kunnen spreken van het land waarin je verblijft?

Mathilde Lageman en Wilfried Gradus, sinds ruim drie jaar directeuren en eigenaren van het toonaangevende Taleninstituut STE Languages in Eindhoven ( maart 2020), weten als geen ander de waarde van taal. Mathilde is al 23 jaar verbonden aan STE languages, gestart als docent en vanaf 2015 mede eigenaar.

We zijn dan ook blij dat we op vrijdag 24 november hartelijk door hen ontvangen worden in hun interculturele ontmoetingsplek aan de Aalsterweg.

Voor wie STE Languages nog niet kent, een korte kennismaking; 28 jaar geleden is het taleninstituut begonnen als de afdeling ‘Taalonderwijs’ bij Philips. Inmiddels is het instituut uitgegroeid tot de wereld in het klein, mede door grote klanten als ASML, DAF, Jumbo, Prodrive Technologies, Vlisco en PSV, om er maar een aantal te noemen. Cursisten (meer dan 60.000 in totaal) komen van heinde en verre, ieder met zijn of haar eigen achtergrond. Of het nu gaat om expats, vluchtelingen, statushouders, arbeidsmigranten, ze delen hetzelfde doel: een andere taal leren.

Het taleninstituut is daarin zo succesvol dat STE Languages volgens het Financieele Dagblad een FD Gazellen Award verdient. Dat is een van de meest prestigieuze ondernemersprijzen voor snelgroeiende bedrijven in Nederland. De prijs wordt op 23 november (daags voor onze komst!) uitgereikt.

STE Languages boekt succes op eigen wijze, in wel twintig talen, gestoeld op Meet – Connect – Grow. Wat deze credo’s behelzen, horen we graag persoonlijk van Wilfried en Mathilde.

Kortom, kom 24 november luisteren en praat vooral mee, want het gaat over thema’s als laaggeletterdheid, hoogopgeleiden, expats, statushouders en welke rol gemeente of overheid zou kunnen vervullen.

Wie beslagen ten ijs wil komen, kijkt vooraf op:

https://www.ste.nl/

Vrijdag 24 november

STE Languages

Aalsterweg 3

Ontvangst: vanaf 17.00 uur tot 19.00 uur

Er is ruimte voor maximaal 75 gasten daarom moet je je even via onderstaande link aanmelden.

Klik deze link om te reserveren

Nog even dit:

Borrel met hapjes na afloop worden ons aangeboden door STE, er is dus geen eigen bijdrage!

Graag tot dan!

Hasta entonces

回頭見

Huítóu jiàn

Sampai jumpa

Marike, Hans, Suzanne, Peter, Lizette

PS: Noteer ook 8 december alvast voor een zeer bijzondere pop-up!

Meer informatie volgt deze week.

Noteer in je agenda:
–    8 december
–    12 januari 2024 -> NIEUWJAARSRECEPTIE