Nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari

Beste Transmissieleden,

Voordat we elkaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari weer tegen komen, wil ik eerst met jullie terugblikken op 2019. Voor mijn gevoel was dat weer een jaar met fantastische Transmissie-activiteiten.

In januari gingen we van start met projectontwikkelaar Lee Foolen, de kersverse mede-eigenaar van Eindhovens icoon nummer 1: het Evoluon.
Paul Schuur, de eerste penningmeester van Transmissie, ontving ons in februari in zijn pas geopend hotel The Match aan de Kleine Berg.
In maart was Mary Fiers onze gast. Deze oud-wethouder is nu directeur van het provinciaal Natuurontwikkelingsfonds, dat de komende jaren zo’n 700 miljoen euro te besteden heeft voor de versterking van de Brabantse natuur.

Een maand later liet mede-initiatiefnemer Annemoon Geurts ons zien hoe cultureel erfgoed als De Kazerne aan de Paradijslaan nieuw leven kan worden ingeblazen. Dit is een geslaagd voorbeeld van behoud van erfgoed met toegevoegde waarde van de creatieve industrie.

De chef van de Kunstredactie van het ED, Rob Schoonen, gaf ons in mei enig inzicht in de problematiek van het culturele veld in Eindhoven in het algemeen en dat van het Muziekgebouw in het bijzonder. Hij riep onder meer op om het Muziekgebouw weer financieel gezond te maken.

In juni kozen we The Hub als locatie om daar Teun Wartenbergh te ontvangen. Als directeur Vastgoed van ASML legde hij uit welke grootscheepse plannen het bedrijf in Veldhoven heeft. Hij gaf aan dat bewust gekozen is voor concentratie van de bouw van een nieuw logistiek centrum met daarbovenop een kantoor en daarnaast nog vier andere kantoorgebouwen op de Run. Dit krijgt de voorkeur boven spreiding over de High Tech Campus, Strijp T en het stationsgebied. Ook verschafte hij ons een kijkje achter de schermen van de ratrace van deze global player.

In augustus vond onze jaarlijkse BBQ plaats op het dak van een verbouwd Philips-gebouw op Strijp T. Mede door het mooie weer was het een belevenis, vooral ook door het fantastische uitzicht over een groot deel van de stad.

In september was het podium vrij gemaakt voor onze penningmeester Arie Heesterbeek.
In zijn functie van gemeentelijk projectleider gaf hij toelichting op het project Eindhoven 1920-2020. Komend jaar vinden er in de stad veel activiteiten plaats, die alles te maken hebben met samenvoeging 100 jaar geleden van Eindhoven met de dorpen Strijp, Woensel, Tongelre, Gestel en Stratum.In oktober kregen we een enthousiaste directeur van Glow op bezoek in café Wilhelmina op het Wilhelminaplein. Ronald Ramakers gaf een leuk voorproefje van vele schitterende lichtkunstprojecten.

Vorige maand waren wij te gast bij DAF. President-directeur Harry Wolters hield in het Experience Center van DAF een boeiend verhaal over bijna alle aspecten van deze Eindhovense vrachtwagenfabrikant. In het bestaan van onze club was hij verreweg het langst aan het woord – zo’n vijf kwartier – maar het verveelde geen moment.

Alles overziend is maar één conclusie op z’n plaats: 2019 was een heel interessant Transmissiejaar. Bovendien hebben we een stabiel en divers ledental van 200, een gezonde financiële huishouding en een enthousiast bestuur. Allemaal garantievoorwaarden voor het voortbestaan van de stadssociëteit.

Transmissie voorziet duidelijk in een behoefte en daarom gaan wij ook in 2020 vrolijk door.
Op vrijdag 10 januari 2020 hopen wij jullie allen weer te zien voor een spectaculaire nieuwjaarsbijeenkomst in de Parkzaal van het Stadspaviljoen. Aanvang: 17.00 uur. En met het woord ‘spectaculair’ zeg ik niets te veel, want een deel van de bijeenkomst vindt elders in de buitenlucht plaats.

Een feestelijke nieuwjaarswisseling gewenst

Namens het bestuur
Hans van den Oord
Voorzitter