Op 12 Mei Is Frank Van Dijk, De Secretaris Van De Stichting 18 September, onze gast.

Beste Transmissiërs,

Je zou het niet meteen zeggen als je hem hoort praten, maar Frank van Dijk is een ras-Eindhovenaar. Hij is bovendien een geboren verteller. De secretaris van de Stichting 18 september is onze gast op 12 mei, en hij neemt ons mee in zijn persoonlijke verhaal over onder andere het oorlogsmonument op het Stadhuisplein.

Als onderzoeker ontdekte hij dat er van alles mis is met de 1100 namen op dat monument. Tussen de namen van oorlogsslachtoffers staan namen van NSB’ers, SS’ers en mensen die het Duitse leger hebben gezeten, en namen van Eindhovenaren die in de oorlog een natuurlijke dood zijn gestorven. Er ontbreken namen van slachtoffers die er juist wél op hadden moeten staan, en er staan namen op van mensen die in de oorlog niet in Eindhoven woonden. Hoe kwam hij daarachter? Hoe kon dat gebeuren? Waarom zijn er juist in Eindhoven zoveel verkeerde namen op een oorlogsmonument terechtgekomen?
Maar ook: hoe moet het nu verder met het monument, dat eigendom is van de gemeente? Afbreken? Namen verwijderen? Nieuw monument? Laten zoals het is?
Van Dijk in het Eindhovens Dagblad: “We willen in ieder geval voorkomen dat iemand met een hamer en een beitel naar het Stadhuisplein gaat om zelf zijn gram te halen.’

Het programma is als volgt:
Locatie: Dirven
Keizersgracht 15C, Eindhoven
Inloop: 17.00
Aanvang spreker: 18.00

We zien elkaar op 12 mei.
Suzanne, Lisette, Hans, Peter, Arie en Marike

Vrijdag 2 juni 25 jaar Transmissie, feestavond!