Transmissie Pop-up bezoekt expositie, Loop mee door het DNA van Groot Eindhoven

Ongeveer 25 mensen hebben meer dan 2 uur geconcentreerd geluisterd naar een goed verhaal over de geschiedenis van Eindhoven. Thom Aussems nam ons mee vanaf begin 18e eeuw naar 1920, het jaar van het ontstaan van Groot Eindhoven. Heel verhelderend, m.n. de rol van Philips in het katholieke zuiden.
Op het eind gaf Thom nog een waarschuwing mee over de verschillende snelheden in de stad… met zijn zorgen over de toegankelijkheid en betrokkenheid in een aantal wijken en groepen mensen.
Daarna nog lekker wat gedronken en de gebruikelijke bitterballen genuttigd.
Leden vonden het geweldig goed!!!

Exclusief voor stadssociëteit Transmissie verzorgt Thom Aussems, oud-directeur van corporatie Trudo, op donderdag 12 augustus een rondleiding door de expositie Honderd jaar Groot Eindhoven op Strijp-S.

Thom is van harte bereid ons langs de honderden teksten en duizenden foto’s te leiden die te zien zijn in het Veemgebouw op Strijp-S. De tentoonstelling is een preview op het later dit jaar te verschijnen boek dat Aussems met schrijver Hans Horsten maakt over de historie van de stad, ter gelegenheid van het eeuwfeest van de fusie van Eindhoven, Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre en Woensel.

Voor deze spontane Transmissie-bijeenkomst is opgave vooraf niet nodig. We starten stipt om 17.00 uur met de rondleiding en rond 19.00 uur zijn we aanbeland in de ‘huidige tijd’.

De expositie is niet voorzien van horeca. Na 19.00 uur kan een ieder die wil – op eigen initiatief – wat gaan drinken in de buurt, bijvoorbeeld bij Brouwerij Het Veem in de vershal van het Veemgebouw. Wij kunnen als bestuur helaas geen reservering hiervoor doen. Als er ruimte is dan zijn we daar welkom, tot maximaal 50 personen.

​​​​​​​Graag tot donderdag!

Pop-up Transmissie

12 augustus om 17.00 uur

Veemgebouw, verdieping 5

Torenallee 36

5651 GW Eindhoven

De ingang is aan de Veemstraat, zoals het zijstraatje van de Torenallee nu heet.

 

Eerdere bezoekers reageren enthousiast op social media:

Prof. Joks Janssen, voormalig directeur BrabantKennis: ‘De Eindhoven code gekraakt – met cultuurhistorisch vernuft en analytische vasthoudendheid heeft Thom Aussems de stadsontwikkeling van 040 op de snijtafel gelegd’.

 

Transmissielid Guus Sluijter: ‘Een boeiende tentoonstelling. Met het verhaal van Thom erbij krijgt de geschiedenis van Eindhoven nog meer kleur. Een aanrader! Thom gaat ook ruimschoots in op de rol die de gemeente neemt (of juist niet) op belangrijke momenten in de ontwikkeling van Eindhoven. Daar zitten wel wat lessen voor de toekomst bij.’

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen