Sneak preview: Het Chinees Paviljoen

Afgelopen vrijdagavond kregen we als Transmissie leden een preview van hoe het Chinees Paviljoen op Strijp S er straks uit komt te zien. We hoorden van een (uiterst humoristische) gemeenteambtenaar wat een lang en energievretend proces het is geweest om te zorgen dat het Paviljoen er uiteindelijk is gekomen. Het ging o.a. over de zoektocht naar een passende locatie, budgetten die door de lange wachttijden niet meer toereikend waren, bestemmingsprocedures die gevolgd moesten worden en de Chineese cultuur die anders is dan de onze (ja knikken tijdens de onderhandelingen en dan nee doen). Dan moet je wel veel humor hebben om het vol te houden.
Ook de rol van Eveline Wu in dit proces is te bewonderen, met name haar vasthoudendheid en geloof om te investeren in dit project, ook al moest zij net zo veel jaren wachten totdat ze nu eindelijk aan de slag kan gaan. Het gebouw moet nog ingericht worden: er stonden heel wat pakketten klaar die uit China geïmporteerd waren en nog een plekje moeten krijgen. Ze stond daarom in spijkerbroek en trui voor ons, nog hard aan het werk voor de opening van volgende week. Met een beetje fantasie zag ik het resultaat voor me: ze wil er een authentieke Chinese inrichting van maken. Ze wil ook maximaal 30 couverts per avond serveren omdat ze wil dat het voor de gast een ontspannen en bijzondere avond wordt met aandacht voor de authentieke Chinese keuken die ze gaat serveren.
Ik denk dat het een aanwinst voor Eindhoven wordt. Ook mooi dat vanuit het glas aan de zijkant van het Paviljoen de transformatie van Strijp S als woonwijk mooi te zien is. Het geeft, zeker als in de avond de lichten in de gebouwen branden, een sfeervol uitzicht.

Beste Transmissiërs,

Met de Dutch Design Week nog in het verschiet, kondigen we alweer een nieuwe, best spannende ontmoeting aan. We gaan gluren bij de ‘buren’.

Een ieder die wel eens op Strijps-S komt, ziet dat er verscholen achter muren een nieuw gebouw verrijst op het terrein tussen Torenallee en Philitelaan. Met man en macht wordt er gewerkt aan de tijdige totstandkoming van het Chinees paviljoen, van de hand van de Chinese architect Zhao Chen. Het paviljoen is een geschenk uit 2011 van Nanjing met wie de Lichtstad sinds dertig jaar een stedenband onderhoudt.

Tien jaar na dato zal het paviljoen begin november, tijdens het internationale lichtfestival GLOW, officieel worden geopend in bijzijn van een Chinese delegatie.

Prachtig natuurlijk, maar wij zijn eerst! Op 29 oktober!

Nog voor de officiële opening krijgt Transmissie een sneak preview! Met dank aan Eveline Wu, uitbaatster van het Chinees paviljoen.

John Jacobs, projectleider namens de gemeente Eindhoven, zal voor ons een geanimeerde lezing verzorgen over de langdurige totstandkoming en bouw van het Chinese paviljoen.

Natuurlijk wil je hierbij zijn.

Het programma op vrijdag 29 oktober is al volgt:

Vanaf 17.00 uur verzamelen bij Grand Café De Stip aan de Torenallee 3.

Om 17.30 uur lopen we (het is slechts 50 meter) naar het Chinees Paviljoen waar Jacobs zijn presentatie houdt en een rondleiding verzorgt.

Daarna rond 18.15 uur gaan we terug naar De Stip (waarna bittergarnituur en drank voor eigen rekening is).

Vergeet niet je van tevoren aan te melden via

info@transmissie-eindhoven.nl

Nog even dit: voor het bijwonen van deze presentatie en bij bezoek aan de horeca is de Corona Check app dan wel een negatieve PCR-test vereist.

Graag tot dan, tot Babi Pangang (waarover ook wel gezegd wordt dat het  een Eindhovense vinding is..)

Het bestuur van Transmissie