TE GAST OP DE BOERDERIJ VAN PHILO VAN GASSELT EN WILLEM VAN DEN HURK, DE VINDPLAATS VAN EEUWENOUD ZILVER

TE GAST OP DE BOERDERIJ VAN PHILO VAN GASSELT EN WILLEM VAN DEN HURK, DE VINDPLAATS VAN EEUWENOUD ZILVER

Ruim een jaar geleden kochten Philo van Gasselt en Willem van den Hurk een rijksmonument uit 1584, een verlaten boerderij in Eindhoven.

Een paar weken geleden was hun boerderij even wereldnieuws in Brabant: bij de restauratie vond Willem een aardewerken pot waar 317 zilveren munten in bleken te zitten.  De oudste munt stamt uit 1680 en de meest recente uit 1824, meldde de gemeente Eindhoven die de zilverschat heeft gekocht.

Zo’n vondst roept heel veel vragen op. Waarom heeft iemand, ergens na 1824, een pot met munten onder de vloer begraven? Hoe lang geleden gebeurde dat, en wie kan dat zijn geweest? Wat is de schat waard, en wat hebben Philo en Willem er na de vondst mee gedaan? Wat gaat nu mee gebeuren? Om wat voor munten gaat het eigenlijk, en hoe zien ze eruit?

Op 25 augustus heten Philo en Willem ons welkom op hun boerderij en we zijn heel blij dat zij ons de bijzondere gelegenheid geven om vragen te stellen en de vindplek te zien. Ook zal muntdeskundige Karel de Geus aanwezig zijn met enkele munten!

Op vrijdag 25 augustus is het programma als volgt:

Inloop: 17.00 uur

Locatie:  ‘T Hofke 13 Eindhoven

Entree 5 euro (het liefst contant, betaling middels een qr-code is ook mogelijk) Transmissie zorgt voor een hapje en drankje

Graag zien wij jou a.s. vrijdag, de 25e

Het bestuur van Transmissie: Suzanne, Lisette, Hans, Peter en Marike