Tijd voor een ongemakkelijk avondje

Jouw blik op de stad zal hierna niet meer dezelfde zijn…

Beste Transmissiërs,

Nadat Eindhoven spectaculair is uitgellicht tijdens Glow, is het tijd om ook aandacht te besteden aan de donkere kant van onze stad. Op 8 december, als het heerlijk avondje is geweest, is het tijd voor een ongemakkelijk avondje.

We gaan de bijzondere Straatroute ‘Jungle van beton’ door de stad lopen. We gaan ervaren hoe het is als je niet de luxe kent van een eigen dak boven je hoofd. Als je je moet zien te redden met een provisorisch thuis, onttrokken aan het zicht van de voorbijganger.

Niemand beter dan de gidsen – zijnde (ex)daklozen- van Straatroutes kunnen ons die verborgen plekken in onze stad tonen en over hun ervaringen vertellen. Natuurlijk met respect voor de privacy voor de mensen die er verblijven. Behalve dat het voor de gidsen een mogelijkheid is om wat te verdienen, willen ze ons er bewust van maken hoe het is om dakloos te zijn. Hoe klein de stap naar thuisloos kan zijn, om te moeten overleven in de Eindhovense straten.

Straatroutes is een initiatief van Ervaring die staat dat op onorthodoxe wijze sociaal kwetsbare mensen in de regio Eindhoven helpt zelf richting te geven aan hun leven.

Loop mee voor dit goede doel!

We verzamelen bij Ervaring die Staat, aan de Kanaaldijk-Noord 15E en worden welkom geheten door Annemarie de Brouwer van Ervaring die staat. Voor wie wil, is er koffie en/of thee.

De te lopen route door het centrum duurt ongeveer twee uur en gaat (behoudens flinke storm) ook door als het regent. Bereid je dus voor met warme kleding en goed schoeisel. We lopen in groepjes onder begeleiding van meerdere gidsen.

De kosten bedragen 15 euro per persoon waarvan Transmissie 5 euro voor haar rekening neemt. Jouw bijdrage is dus 10 euro maar laat je hart spreken en geef als je wilt en kunt wat meer.

Het geld gaat rechtstreeks naar Ervaring die staat dat daarmee de gidsen betaalt en onder meer maaltijden en activiteiten voor daklozen verzorgt.

Maak een verwentasje voor Kerst

En we willen meer doen. Een hartverwarmend gebaar maken. Ervaring die staat bracht ons op een eenvoudig maar sympathiek idee:

Maak een verwentasje en neem dat op 8 december mee.

Denk hierbij aan een tasje met een zak(je) chips, een blikje fris (geen alcohol), wat snoep en evt. (heren)handschoenen. Deze tasjes deelt Ervaring die staat dan uit bij de nachtopvang en in de stad waar ze daklozen tegenkomen. Dit is een mooi gebaar richting Kerst dus doe vooral mee.

Tot 6 december kun je je HIER opgeven, zodat Ervaring die staat tijdig weet hoeveel gidsen er die avond wat kunnen verdienen. Kun je op 8 december niet maar wil je wel doneren, dan kan dat ook via bovenstaande link.

We hopen dat jullie ook nu weer jullie betrokkenheid met onze stad zullen tonen. Het wordt een avond zonder borrel of bitterbal achteraf, maar wel een waarin we ons sociale hart als Transmissiekunnen laten spreken.

Straatroute Jungle van beton

Vrijdag 8 december

Aanvang: 16.30 uur

Ervaring die staat, Kanaaldijk-Noord 15E

Looproute duurt ongeveer 2 uur. Wees ajb op tijd.

Zie je in de jungle!

Namens het bestuur van Transmissie,

Marike, Hans, Suzanne, Peter en Lizette

–    12 januari 2024 -> NIEUWJAARSRECEPTIE