Vrijdag 26 november kan niet doorgaan maar zet 10 december in je agenda

Beste Transmissiërs,

We gloeien nog even na van de wat ons betreft zeer geslaagde bijeenkomst en de warme ontvangst in het Chinees Paviljoen op Strijps-S vorige maand. Fijn dat jullie met zovelen aanwezig waren.

Des te vervelender is het te moeten melden dat de eerstvolgende bijeenkomst op vrijdag 26 november niet door kan gaan gezien de huidige maatregelen. We zouden die avond te gast zijn bij de Technische Universiteit in Eindhoven waar hoogleraar Wijnand IJsselsteijn (tevens wetenschappelijk directeur van van het Center for Human Technology & Interaction aan de TU/e) ons meeneemt in de boeiende wereld van Kunstmatige Intelligentie, oftewel AI.

Het goede nieuws is dat we gaan voor uitstel, niet afstel!

We zijn hard op zoek naar een passende, alternatieve datum. Daarover horen jullie later dus meer.

Gebeurt er dan de komende tijd niets? Zeker niet.

Noteer met stip in de agenda de volgende datum: vrijdag 10 december.

We hebben Martijn Docters, eigenaar van Doc’s Design, bereid gevonden ons alles te vertellen over zijn plan: de totstandkoming van het Hornemann Huis in onze stad. Dat wordt als het aan Docters ligt een soort museum met als leidraad de geschiedenis van de joodse broertjes Lex en Edo Hornemann uit Eindhoven. Zij werden in de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer van medische experimenten door de nazi’s en bruut vermoord. Docters is een achterneef van hen.

De plannen voor een Hornemannhuis zijn al een eind op streek. Hoog tijd dus dat we ons als betrokken Eindhovenaren laten bijpraten over dit mooie initiatief gestoeld op een diep droeve geschiedenis.

We werken nog aan de verdere invulling van de avond maar bij deze zijn jullie al wat meer geïnformeerd. 10 December zien we elkaar ijs en weder dienende weer. We houden jullie op de hoogte.

Tot dan, blijf gezond,

Het bestuur van Transmissie

Langs de Dommel bij de Edenstraat in Eindhoven is in 1988 een plantsoen vernoemd naar de broertjes Hornemann. Er staat ook een gedenkteken. Elk jaar rond 20 april worden daar Edo en Lex en alle andere joodse kinderen uit Eindhoven die zijn omgekomen in de oorlog herdacht door leerlingen van het Pleincollege Van Maerlant.